پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 113151
افزايش قيمت ارز ارتباطي با هدفمندي ندارد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 742

به گزارش واحد مركزي خبر، محمود احمدي‌نژاد در گفت‌وگوي زنده تلويزيوني با مردم از شبكه يك سيما افزود: اول دي 89 تورم 12 و 8 دهم درصد بود که اين ميزان در ماه مشابه سال 90 به 20 و 9 دهم درصد رسيد يعني 8 و 1 دهم درصد اضافه شد.

وي گفت: در دي سال 90 تورم نقطه به نقطه با متوسط سالانه يکي شد و تورم زايي طرح هدفمندي تخليه شد.

رئيس جمهور افزود: در اين فاصله افزايش قيمت هاي جهاني را نيز شاهد بوديم که اگر يکي به تورم جهاني اضافه شود در داخل 8 دهم افزوده مي شود با اين حال با عددي که گفته مي شد، ميزان تورم تفاوت بسياري دارد، ضمن آنکه خودمان هم فکر مي کرديم تورم به حدود 12 درصد برسد، با اين حال اصلاح ساختار اقتصادي کشور مد نظر ما بود.

وي در پاسخ به اين سوال که احساس عمومي مردم درباره آمارهاي رسمي با آنچه در کشور اتفاق مي افتاد متفاوت است، گفت: اين احساس در سال 90 نبود و مردم هم راحت بودند اما بايد مشخص شود سبدي که انتخاب مي کنيد،چه است، و زمان آن چه موقع خواهد بود، حال آنکه تعداد اقلام کالايي ما 360 تا 370 قلم و تورم در دهک هاي مختلف متفاوت است.

رئيس جمهور با نتيجه گيري از سخناش که محاسبه تورم متوسط مجموع اقلام است افزود: ما لوازم خانگي، خدمات، حمل و نقل و مواد غذايي را در سبد کالايي داريم که سرجمع، ميانگين 365 قلم با توجه به وزن آنها استخراج مي شود.

احمدي نژاد با يادآوري اينکه محاسبه تورم کشور طبق روش سي سال قبل و با مقايسه هر سال نسبت به سال قبلش صورت مي گيرد، گفت: اين معيار خوبي براي کار کردن در شرايط فعلي است.

وي همچنين درباره تورم کشور در سال 91 افزود: تاکنون ميزان تورم 26 و يک دهم درصد و بالاتر از سال گذشته است که عمده آن از تغيير نرخ ارز نشات مي گيرد اگر چه دولت در حال مديريت است تا اثر افزايشي نرخ ارز بر کالاهاي وارداتي کمتر شود.

وي با يادآوري مجدد اين که تغيير قيمت ارز 8 دهم به يک درصد اثر مي گذارد که به آنجا تا به حال نرسيديم گفت: دولت با تلفيق، کنترل بخشي از کالاها و ارز مرجع در حال کنترل، مهار و مديريت است تا اثري که افزايش نرخ ارز و به تبع کالاهاي وارداتي در اقتصاد کشور به جاي مي گذارد، اتفاق نيفتد.

رئيس جمهور همچنين به ادعاي غربي‌ها اشاره کرد و گفت: آنها خود گفتند تحريم هاي فلج کننده و هوشمند عليه ملت ايران اعمال مي کنند که در واقع جنگي روزمره و لحظه اي است.

وي افزود: آنان خريد نفت را به شدت کاهش دادند و مانع جابجايي پول آن شدند که حتما در تجارتي که کاملا وابسته به ارز دولتي است با چالش جدي مواجه مي شويم اما اين چالش نه تنها طولاني مدت نيست بلکه ميان مدت هم نخواهد بود.

رئيس جمهور گفت: خوشبختانه شدت اوليه اين تحريم مهار شده و آنچه آنها مي خواستند محقق نشده است، البته به بخش وسيعي از مردم فشار سنگيني وارد کرده و دولت شبانه روز تلاش مي کند تا از اين فشار بکاهد اما آنها به آنچه مي خواستند نرسيدند چرا که تصور مي کردند با اقدامشان در سيستم اقتصادي، پولي و بانکي ايران از هم گسيختگي اتفاق مي افتد اما با همکاري بخش هاي مختلف و عنايت امام عصر (عج) توطئه آنها مهار شد.

آقاي احمدي نژاد گفت: البته آنها دنبال موج هاي بعدي هستند که ما هم قوي تر شديم.

وي افزود: اينها دراز مدت نيست، ما طرح هايي آماده کرديم که ارزي که وارد بودجه دولت مي شود و تجار را به آن وابسته مي کند را از ارز دولتي تفکيک کنيم.

رئيس جمهور گفت: ما مي توانيم عبور کنيم و اجازه نمي دهيم آنها از تحولات اقتصادي به عنوان يک اهرم عليه مردم کشور ما استفاده کنند.

اجراي قانون هدفمندي يارانه ها، بهترين عامل براي اصلاح اقتصادي

رئيس جمهور اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها را بهترين و مهم‌ترين عامل براي اصلاح امور اقتصادي كشور برشمرد و گفت: هدفمندسازي يارانه‌ها بزرگترين طرح اقتصادي بود كه در كشورمان اجرايي شد و هدف از آن رسيدن به عدالت و اصلاح نظام اقتصادي بود.

وي با اشاره به هفت طرح بزرگ تحول اقتصادي كه در دولتهاي نهم و دهم تهيه شد و برخي از آنها اجرا شده يا آماده اجراست افزود: علاوه بر اجراي طرح هدفمندسازي يارانه ها، اصلاح نظام بانكي، نظام توزيع، نظام گمركي، نظام مالياتي و نظام بهره وري و افزايش ارزش پول ملي و حذف صفرها از آن تحولاتي بود كه در دستور كار دولتهاي نهم و دهم قرار گرفت و امروز تعدادي از آنها آماده اجرا نيز هستند.

رئيس‌جمهور گفت: اولين بحث طرح تحول اقتصادي، هدفمند كردن يارانه‌ها بود. از طرف ديگر كارهاي مربوط به اصلاح نظام بانكي نيز تمام شده است. اصلاح نظام توزيع نيز آغاز شده است. لايحه اصلاح نظام گمركي را نيز به مجلس داده‌ايم و كارهاي عملياتي مربوط به آن در حال انجام است. در مورد اصلاح نظام مالياتي نيز لايحه مرتبط با آن را به مجلس شوراي اسلامي ارائه داده‌ايم.

وي همچنين به بحث تغيير پول ملي و ارتقاي ارزش آن و حذف صفرها اشاره كرد و گفت: براي اجراي اين امر نيز آمادگي داريم و منتظر هستيم كه شرايط مناسب براي اجراي آن ايجاد شود.

اقتصاد ما داراي بيماري‌هاي مزمن است

احمدي‌نژاد با تاكيد بر اين‌كه اقتصاد ما داراي بيماري‌هاي مزمن است، ادامه داد: با بررسي‌هاي كارشناسي كه انجام شد طرح تحول اقتصادي آماده شد كه همان‌طور كه اشاره شد هدفمند كردن يارانه‌ها يكي از مهم‌ترين آنها بود.

رئيس‌جمهور با بيان اين‌كه دولت قصد داشت همه طرح را يكجا اجرا كند ولي با توجه به رفت و آمدهايي كه انجام شد بخشي از طرح اجرا شد، افزود: قطعا نمي‌توان تمام اهداف اين قانون را با اجرايي شدن بخشي از آن محقق كرد ولي حدود 30 درصد آن با قيمت‌هاي سال 89 اجرا شده است. گرچه اكنون شرايط عوض شده و با توجه به اين مقدار ما دستاوردهاي خوبي در اجراي اين قانون داشته‌ايم.

احمدي‌نژاد با تاكيد بر اين‌كه با اجراي اين قانون، توليد ما نهادينه شده و شاهد رشد آن هستيم، گفت: رشد توليد ما از سال 89 به 90 رشد 5 و 2 دهم درصدي را شاهد بوده كه در واقع رشد مثبتي بوده، گرچه برخي در آن زمان مي‌گفتند با اجراي اين قانون در دو سه سال اول رشد توليد منفي خواهد بود ولي ما مي‌بينيم كه 5‌‌/‌‌2 رشد مثبت صورت گرفته، توليدات پايه كشور رشد كرده و اين‌كه برخي مي‌گويند به توليد توجه نشده و ضعيف شده حرف درستي نيست.

وي با تاكيد بر اين‌كه توليدات پايه رشد كرده است، اظهار كرد: در مورد 45 كالاي اساسي مي‌توان گفت در ارتباط با 24 كالا رشد ما از يك درصد تا 92 درصد بوده، در مورد 20 درصد كاهش داشته‌ايم كه البته اين مربوط به كالاهايي بوده كه با انرژي كار مي‌كردند و بعضا دچار نوساناتي شدند و يك كالا نيز تغييري نكرده است.

رئيس‌جمهور با بيان اين‌كه در بخش توليد ما موفق بوده‌ايم، به هدف دوم اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها اشاره كرد و گفت: هدف دوم، كنترل مصرف انرژي بوده است؛ چرا كه مصرف انرژي در كشور ما قبل از اجراي اين قانون به صورت سركش و بدون مهار در حال اضافه شدن بود و اگر روند قبل از اجراي اين قانون را ادامه مي‌داديم اكنون مصرف بنزين به 135 ميليون ليتر در روز مي‌رسيد و ما مجبور به واردات 20 ميليارد دلار بنزين مي‌شديم.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه در اين زمينه موفق به كنترل مصرف شديم، افزود: در سال 90 نيز مصرف خانگي گاز و برق كاهش پيدا كرده، همچنين مصرف تجاري. البته در بخش صنعت افزايش داشته‌ايم كه اين نشان‌دهنده توسعه صنعت و افزايش كاركرد آن است.

رئيس جمهور گفت: بهره وري پايين، تورم مستمر، واردات بالا و صادرات اندك معضلاتي بود كه در گذشته با نوسانات مختلف در اقتصاد كشور وجود داشت و اين دولت بنا را بر اين گذاشت كه با اجراي طرح تحول اقتصادي بر اين موضوع غلبه پيدا كند.

آقاي احمدي‌نژاد در ادامه با اشاره به نوسانات كالاهاي توليدي و اثر انرژي در آن گفت: هدفمندسازي يارانه‌ها در بخش توليد موفق عمل كرد به طوري كه به كنترل مصرف انرژي در كشور كه به صورت سركش و بدون مهار ادامه داشت منجر شد.

رئيس جمهور همچنين با اشاره به اين‌كه در سال گذشته و در پايان سال اول اجراي هدفمندسازي يارانه‌ها مصرف خانگي گاز، برق و همچنين انرژي بخش تجاري كاهش يافت گفت: مصرف انرژي در بخش صنعت طي دو سال گذشته افزايش يافت كه اين موضوع نشانه رشد اين بخش است البته در سراسر كشور مصرف بي رويه بنزين، گاز و نفت كاملاً مهار شده است.

وي با بيان اين‌ كه مصرف بنزين و گاز كنترل شده، مصرف گازوئيل نيز تقريبا كنترل شده، به هدف سوم اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها يعني موضوع عدالت اشاره كرد و گفت: هدف سوم اين قانون، اجراي عدالت بود و تمام كساني كه با روش‌هاي گوناگون درآمد و هزينه‌هاي دهك‌ها را ارزيابي كرده‌اند مشخص شد كه در سال 90 هفت دهك قدرت خريدش بالاتر رفته و درآمد دهك‌هاي پايين بهتر شده است. البته اين در شهرها و روستاها متفاوت است. در روستاها وضع بهتر است و در شهرها پايين‌تر.

رئيس‌جمهور همچنين گفت: نسبت درآمدي دهك بالا به دهك پايين بهبود پيدا كرده است.

وي ادامه داد: براي مثال در ده سال گذشته و به طور متوسط مصرف برق هر ساله رشد 7 و 4 دهم درصدي را شاهد بوده است اما اين شاخص در سال 90 با رشد منفي دو دهم درصدي مواجه بود كه نشانه كاهش مصرف انرژي برق در كشور است.

آقاي احمدي‌نژاد با تأكيد بر اين‌كه طي دو سال اجراي هدفمندسازي يارانه‌ها نسبت درآمد دهك بالاي درآمدي جامعه به قشر كم درآمد جامعه خيلي بهتر شده است افزود: به طور مثال نسبت درآمد 10 درصد ثروتمند به 10 درصد فقير جامعه در مناطق شهري 12.45 برابر بود كه در سال 91 اين شاخص به 10.30 برابر كاهش يافته است.

وي گفت: اين شاخص در مناطق روستايي از 12.38 برابر به 10.38 برابر كاهش يافته است، البته شاخص ضريب جيني در سال 89 41 صدم بود كه در سال 90 به 37 صدم رسيده كه نشانه جهش در اين بخش بوده و بيانگر بهبود وضعيت رفاهي مردم است.

رئيس جمهور همچنين با اشاره به بهبود شرايط رفاهي مردم در مناطق روستايي و شهري نيز گفت: شاخص ضريب جيني مردم كشورمان در نقاط شهري قبل از اجراي هدفمندسازي يارانه‌ها 38 صدم بوده كه امروز به 35.6 رسيده است، البته اين شاخص در مناطق روستايي 38 صدم بوده كه امروز به 34 صدم رسيده است.

 کاهش معوقات بانکي در دستور کار دولت        

در ادامه گفت‌وگوي زنده تلويزيوني رئيس جمهور از شبکه يک سيما مجري شبکه پرسيد: تورم ما ساختاري و کهنه است که موضوعاتي مانند اجراي هدفمندي يارانه‌ها و تغيير قيمت ارز آن را تشديد کرده است چه چشم اندازي مي توان ترسيم کرد تا در آينده شاهد تورم تک رقمي باشيم؟

آقاي احمدي نژاد گفت:‌ هفت طرح آماده کرديم که اگر بخواهيم تورم امروز را علت يابي کنيم بخش مهمي از آن به خاطر ماجراي ارز است اما بخشي از آن به نظام بانکي و نوع مديريت ما بر اقتصاد بر مي گردد.

وي افزود: معوقات بانکي يک مسأله است يعني پول بلوکه شده در اختيار عده اي خاص و معناي آن يعني تورم و بازي با بازار و تاثيرگذاري در محيط که وقتي اين رقم بالا مي رود دست کساني که مي خواهند اثر بگذارند باز و کنترل آن براي دولت سخت مي شود.

رئيس جمهور در موضوع اضافه برداشت از بانک مرکزي گفت: سامانه بانک‌ها به بانک مرکزي متصل است که اگر در بازه زماني چند ماهه بانک‌ها بدهي به بانک مرکزي را برنگردانند پايه پولي بالا مي رود.

وي افزود: دولت در 4 تا 5 سال اخير در حال کاهش معوقات بانکي با برنامه ريزي بودکه آثار آن را در اقتصاد ديديم اما در خارج از دولت تصميم گيري کردند که معوقات بانکي نبايد تا 5 سال برگردد و پيام آن اين است که هيچ کس پولهايش را نبايد بدهد و اين امر موجب شد معوقات بانکي بالاتر برود و روند منفي معوقات مثبت شود که در اقتصاد اثرگذار است.

رئيس جمهور گفت: بخش مهمي از تورم ساختاري است براي نمونه در ساختارهاي توليد، قيمت تمام شده گران در مي آيد که بايد در بازه زماني اصلاح شود.

آقاي احمدي نژاد با اشاره به اينکه هدفمندي يارانه‌ها تلنگر اساسي به توليد بود گفت: بسياري از کشاورزان و توليد کنندگان پس از اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها به طور جدي به فکر اصلاح ساختار توليد افتادند و در صنعت نيز همه به دنبال اصلاح ساختار و جايگزيني سوخت و انرژي هستند که اين آغاز مبارکي است.

وي با بيان اينکه اصلاح ساختارهاي توليد در دنيا در دوره 15 تا 20 ساله کامل شده است افزود: بعضي‌ها انتظار دارند در همان سال اول اجراي هدفمندي يارانه‌ها همه چيز با 30 درصد اجراي قانون کامل شود بعد هم با خلط آمار شروع به تغيير قانون کردند به طوري که از سال اول اجراي اين قانون تا سال دوم 11 اصلاحيه به اين قانون اعمال شد.

رئيس جمهور گفت:‌ معتقديم وقتي قانوني نوشته مي شود بايد اجازه دهيم اين قانون اجرا شود تا ضعف هاي آن مشخص شود.

احمدي نژاد افزود: بايد اقتصاد از يک نقطه مديريت ‌و مرزبندي‌ها معلوم شود زيرا قانون نمي تواند آن قدر جزئي شود که جزئيات اجرا را مشخص کند در اين صورت چنين قانوني مجري نمي خواهد و قانون انعطاف لازم را دارد.

وي گفت: بايد مديريت اجرا متمرکز و ثابت باشد و ناظر نيز بايد کار خود را انجام دهد و با اسناد بالا دستي کنترل کند.

رئيس جمهور افزود: قانون را نمي شود هر روز عوض کرد و قانوني که بتوان هر روز آن را عوض کرد از ثبات برنامه برخوردار نيست.

وي گفت: در جلسه اخير مجمع مطرح کرديم که در اجراي اصل 44 قانون اساسي کار را به مردم واگذار کنيم، حيطه دولت و مردم مشخص است و دولت پشتيبان، ‌هدايتگر و ناظر مردم است.

افزايش قيمت ارز ارتباطي با هدفمندي ندارد

رئيس جمهور در پاسخ به اين سؤال که عده اي معتقدند قبل از اجراي لايحه هدفمندي نرخ ارز بايد اصلاح مي شد گفت: در اقتصاد وقتي مي خواهيد اصلاحاتي انجام دهيد همه عوامل را نبايد دستکاري کنيد، دولت هم نرخ ارز را به عنوان کنترل نگه داشت، افزايش قيمت ارز هيچ ارتباطي با هدفمندي ندارد.

آقاي احمدي نژاد در ادامه گفت‌وگو با شبکه اول سيما افزود: اينکه مي گويند هدفمندي، نقدينگي را اضافه کرد حرف غلطي است، سال 89 ميزان نقدينگي 25 درصد بود که در سال 90 به 19 درصد کاهش پيدا کرد، پس هدفمندي تأثيري در افزايش قيمت ارز و نقدينگي نداشته است.

وي گفت: البته اينکه بگوييم نقدينگي ظرفيت افزايش قيمت ارز را داشته است قابل بحث است اما در هر حال بانک مرکزي نقدينگي را کاهش داده است.

رئيس جمهور افزود: ايجاد تورم انتزاعي در بازار کار شبکه اي بود که دائماً تبليغ منفي مي کرد و دنبال اين بود که قيمت ارز را بالا ببرد.

آقاي احمدي نژاد گفت: ما در يک جنگ اقتصادي با دشمن هستيم که آنها هم بر نرخ ارز تمرکز کرده‌اند.

رئيس جمهور افزود: اينکه برخي نرخ ارز را 2700 تومان محاسبه مي کنند حرف غلطي است چون پايه قيمت گذاري را غلط مي گذارند، آنها با آمار بازي مي کنند تا حرف خود را اثبات کنند.

آقاي احمدي نژاد افزايش نرخ ارز را ناشي از دو عامل سوء استفاده هاي داخلي و فشار خارجي دانست و افزود: به دليل شرايط موجود نمي توانيم بگوييم که دشمن چه فشاري را وارد مي کند و ما چطور داريم اقتصاد را اداره مي کنيم اما زماني خواهد رسيد که براي مردم اين موضوع را توضيح دهيم.

وي در پاسخ به اينکه آيا قيمت حامل هاي انرژي با توجه به افزايش نرخ ارز تغيير خواهد کرد؟ گفت: ما اصرار داشتيم که هدفمندي را يکباره اجرا کنيم تا ثبات ايجاد شود و هر سال انتظار تورمي شکل نگيرد کاري که کشورهاي ديگر هم آن را اجرا کردند و مشکلي پيش نيامد و مردم هم با تحولات اقتصادي ظرفيت وسيعي دارند و با تحولات اقتصادي همراهي مي کنند.

رئيس جمهور افزود: هدفمندي اصلاحي ساختاري است تا سوء استفاده از بين برود و وابستگي به نفت کم شود و اقتصاد به تعادل برسد اما در حال حاضر دشمن ما را تحريم کرده و قيمت ارز را مصنوعي بالا برده است.

آقاي احمدي نژاد با بيان اينکه تلاش دولت بر اين است تا قيمت ارز را به زودي پايين بياورد گفت: براي سال آينده قيمت ارز را خيلي پايين تر از قيمت مبادله اي در بودجه در نظر گرفته ايم و قطعاً قيمت را پايين خواهيم آورد اما اگر فرض هم کنيم که اين موضوع يکي دو سالي طول بکشد مي توانيم اين تغيير قيمت را به عنصر مثبت در اقتصاد تبديل کنيم و اهرم تحريم را خنثي کنيم.

وي با بيان اينکه يکي از راه‌ها براي اين کار افزايش صادرات غيرنفتي است افزود: امسال صادرات غيرنفتي از 50 ميليارد دلار بالاتر رفته است و اگر يک گام ديگر برداريم به 100 ميليارد دلار خواهد رسيد.

رشد اقتصادي 5.2 درصدي نشانه حمايت از توليد است    

رئيس جمهور گفت: اگر از توليد حمايت نمي شد پس رشد اقتصادي 5.2 درصدي از کجا نشأت مي گيرد؟

احمدي نژاد در ادامه گفت‌وگوي زنده تلويزيوني از شبکه يک سيما در پاسخ به اين سؤال که نظر مجلس براي اعمال قانون هدفمندي يارانه‌ها در پنج سال بود، افزود: ما هم اول مي خواستيم اجراي اين قانون يک ساله باشد اما قانون تعيين کرد پنج ساله باشد.

وي با اشاره به اينکه سالي 20 درصد اقتصاد قابل اعمال نيست گفت: شما براي بنزين، نفت، برق و گازوئيل هر کدام يک فرمول براي اجرا دارند چون اينها جايگزين مي شوند و مسائلي مانند قاچاق و محيط زيست و دهها مورد ديگر دارند.

رئيس جمهور افزود: اين طور نيست که بگوييم هر کدام را سالانه 20 درصد ببريم بالا.

احمدي نژاد اجراي اين قانون را فرمول ساده رياضي ندانست و گفت: اجراي اين قانون يک مقدار پيچيده تر از آن است که برخي مي گويند يک فرمول ساده رياضي است.

وي افزود: بله اجراي اين قانون براي پنج سال براي بعضي از موارد ممکن است و براي بعضي ممکن است چهار ساله و براي برخي دو ساله تمام شود.

رئيس جمهور گفت: شما گفتيد 20 درصد درآمد ما هم رعايت کرديم.

احمدي نژاد افزود: اگر حمايت از توليد نمي شد 43 ميليارد دلار صادرات غيرنفتي از کجاست؟

وي با اشاره به جهشي که در اين بخش در سال هاي قبل داشته ايم گفت: اين رقم منهاي ميعانات گازي است که آن هم 10 ميليارد است و من در اين رقم محاسبه نکردم.

رئيس جمهور افزود: اگر توليد نشود چطور صادر مي شود، بخش هايي از توليد هم ممکن است دچار مشکل بشود برخي از اين دوستان پيش بيني يک بحران اجتماعي را کرده بودندکه در آن همه صنعت بخوابد کارخانه‌ها تعطيل شود و کارگران به خيابان بيايند اما اين نشد.

احمدي نژاد گفت: حالا يک تعداد بنگاه هم اگر دچار مشکل شدند بايد مشکلشان را حل کنيم نه اينکه قانون را تغيير دهيم.

وي افزود: پيش بيني اين بود که اشکالات وسيع تري روي دهد اما خوشبختانه آن اتفاق نيفتاد.

رئيس جمهور گفت: آيا مي خواهيم هر توليدي را به هر قيمتي حفظ کنيم و دولت به همه توليد تا آخر يارانه بدهد؟

احمدي نژاد افزود: بالأخره بعضي توليدات هست که بايد از دور خارج شوند مثل توليداتي که 10 برابر متوسط دنيا انرژي مصرف مي کنند.

وي گفت: بايد اين توليد را با کمک بانکي و تخفيفات مالياتي حل و سيستم آن را درست کرد.

رئيس جمهور افزود: علاوه بر همه اينها ما هم کمک نقدي به توليد کرديم و هم به توليد و هم قيمت تبعيضي روي انرژي اعمال کرديم، آيا اينها يارانه نيست؟

احمدي نژاد گفت: به خانه دار برق را مي دهيم 120 تومان به کشاورز مي دهيم 10 تومان و اين يارانه است.

رئيس جمهور اين روش را بهترين روش دادن يارانه دانست و گفت: بعضي مي گويند بايد يارانه را نقدي بگذاريم جايي و افراد هم مراجعه کنند، اين بدترين شکل يارانه دادن است و حتماً از آن سوء استفاده خواهد شد.

احمدي نژاد افزود: اگر قرار باشد با يک طرح اين قانون اصلاح شود بايد با تفاهم بنشينيم و ابهامات را رفع کنيم.

وي گفت: يک عده قليلي نشسته اند از خارج از مراکز تصميم گيري با نگاه سياسي که دارند دائماً اطلاعات منفي منتشر مي کنند.

رئيس جمهور افزود: خيلي از دوستان که دائماً دولت را متهم مي کردند که به توليد نرسيده، وقتي که در موضع تصميم گيري قرار گرفتند حمايت هاي دولت از توليد را کاهش دادند.

احمدي نژاد گفت: من فکر مي کنم اين نگاه اولاً به خاطر اطلاعات نادرست است و بعد هم يک اقليتي نگاه سياسي به همه پديده‌ها دارند.

وي با اشاره به اينکه کارگروه حمايت از توليد در دولت است افزود: در تمام استان‌ها هر کس مراجعه کند موردي کارش براي حمايت از توليد بررسي مي شود.

حمايت از سرمايه‌گذاري توليدي ؛ اولويت دولت   

رئيس جمهور در ادامه سخنان خود در گفت‌وگوي زنده تلويزيوني گفت: بخشي از معوقات بانکي مربوط به توليد است يعني طرف سرمايه گذاري کرده اما شرايط اقتصادي به گونه اي است که هم اکنون نمي تواند آن را برگرداند و کارخانه اش را توسعه دهد.

احمدي نژاد افزود: اما کسي ممکن است تخلف بانکي کرده باشد و پول را براي سرمايه در گردش گرفته، اما کارخانه را توسعه داده و اشتغال و توليد درست کرده است که بايد با او همراهي کنيم و بانک‌ها هم همراهي مي کنند.

وي گفت:‌ اما فرض کنيم کسي پول را گرفته و با آن کالا آورده و در بازار فروخته است اما وام خود را عقب انداخته است که اين کار درستي نيست.

رئيس جمهور با اشاره به اينکه بخش مهمي از اين معوقات بانکي از اين دسته هستند افزود: دولت در اين زمينه داشت کار مي کرد و امسال هم کمي سرعت را بالا برديم و همه دانه درشت‌ها را به جدول آورديم و از بزرگترين‌ها شروع کرديم اما در جايي ديگر تصميماتي گرفته شد و فشار آوردند و آنها هم پس کشيدند.

وي تاکيد کرد:‌دولت به هيچ وجه موافق نبود که بانک‌ها مکلف شوند 5 سال معوقات بانکي را عقب بيندازند.

رئيس جمهور گفت: برخي از دوستان تصور مي کنند اين به نفع توليد است اما اين به ضرر آن است چرا که اگر بانک نتواندکار کند و پول بانک بلوکه شود توليد نمي تواند حمايت شود.

احمدي نژاد افزود: وقتي همه را تکليف مي کنيم، با آن کسي که حقي دارد و کسي که حقي ندارد برخورد مي شود و آن کسي هم که خوش حساب است دچار تناقض مي شود و اين کار را مشکل مي کند.

وي با بيان اينکه اين موضوع يک تصميم مديريتي است که چه کساني و چند نفر را معوقه کنيم گفت: اينکه جزئيات اجرا تبديل به قانون شود اشتباه است وشوراي نگهبان بايد اين مرزها را مراقبت کند.

رئيس جمهور افزود: وقتي اجراي آن را مکلف به تصميم هيئت مديره مي کنيم فشاري که به هيئت مديره وارد مي شود طاقت فرسا است و خيلي‌ها فشار مي آورندو مديرعامل را تهديد مي کنندو به سادگي هيئت مديره نمي تواند خود را کنار بکشد.

اقتصاد بايد از يك نقطه مديريت شود

وي با تاکيد بر اينکه اقتصاد بايد از يک نقطه مديريت شود گفت: قانون اگر ريز شود قانون نيست و تبديل به آيين نامه مي شود.

رئيس جمهور با بيان اينکه اين حرفها دعوا و اختلاف نيست و اختلافي به معناي دعوا وجود ندارد افزود: اينها بحث هايي اساسي و مديريتي است.

احمدي نژاد گفت:‌ هر کدام از قوا هم اگر جايمان را عوض کنيم بايد اين مرزها را رعايت کنيم و ا ين منطق کار است.

وي با اشاره به اينکه معوقات و اضافه برداشت‌ها بر اقتصاد اثر دارد افزود: بخشي از ارزي که پارسال بانک مرکزي به موسسات مالي و بانک‌ها داد به بازار نيامد.

رئيس جمهور گفت: بانک مرکزي بايد اين ارزها و موسسات مالي را مديريت کند و به آنها بگويد آن را تحويل دهنديا به مشتري بدهندو يا ما به التفاوت آن را پرداخت کنند.

وي با تاکيد بر اينکه بانک‌ها نبايد سرمايه راکد داشته باشند افزود: سرمايه بانک بايد فعال و نقد و دائم در گردش باشد.

رئيس جمهور گفت: وقتي سرمايه در گردش نمي شود هم به توليد و هم به وارد کننده پول نمي رسد و بانک مرکزي بايد اينها را اصلاح کند.

آقاي احمدي نژاد، عامل ديگر موثر بر اقتصاد را تحريم‌ها دانست و افزود: البته سوء ‌استفاده‌ها و شبکه هاي دلالي وجود دارند که با هم هماهنگ هستند و ما هم آن را پيگيري مي کنيم و قوه قضائيه و ديگران هم در اين موضوع وارد شدند اما هنوز نتوانستيم آنها را مهار کنيم اما تا حدودي مهار شدند.

وي با بيان اينکه ثبات امنيت در فضاي عمومي اقتصاد لازم است گفت: دولت تلاش کرده اين ثبات را ايجاد کند.

رئيس جمهور افزود: اگر اين تصور در فعال اقتصادي به وجود بيايد که اگر کمي بزرگتر شود با او برخورد مي شود مشکل ساز مي شود.

وي گفت: نهادهاي امنيتي و کنترلي در اقتصاد خوب است اما آنها بايد کنترل هاي خود را از طريق بخش اجرا اعمال کنند تا امنيت عمومي فضاي اقتصاد حفظ شود.

رئيس جمهور تاکيد کرد:‌ وقتي شوک ارزي وارد شد همه بايد فضا را آرام تر کنيم و نبايد آن را امنيتي کنيم اما اگر کسي واقعا سوء‌استفاده و خيانت به ملت کرد در حد تخلفش بايد با او برخورد شود.

وي ادامه داد: اما اگر جايي تخلف اداري انجام شد نبايد آن را کيفري کنيم و بگوييم اختلاس شد و بايد با همان تعدادي که تخلف کردند برخورد کنيم.

فضاي اقتصاد نبايد امنيتي شود

رئيس جمهور با تاکيد بر اينکه فضاي اقتصاد نبايد امنيتي شود گفت: دولت تلاش کرد و مقام معظم رهبري هم تذکراتي دادند تا فضاي اقتصاد، امنيتي نشود و تنها با کسي که تخلف کرد برخورد شود.

احمدي نژاد با بيان اينکه برخوردها نبايد به گونه اي باشد که همه بلرزند افزود: نمي گوييم به اين شدت اتفاق افتاد اما آني که اتفاق افتاد به ويژه در خصوص شرايط تحريم و فشار ارزي چيز خوبي نبود.

وي با اشاره به اينکه اينها به اين معني نيست که خباثت دشمن را کمرنگ کنيم گفت: دشمنان در ارز و نفت در حال فشار وارد کردن هستند.

هدفمندسازي يارانه‌ها يک کار بنيادين بود      

احمدي نژاد در ادامه گفت‌وگوي زنده تلويزيوني از شبکه يک سيما افزود: اکنون ما روزانه يک ميليون و 850 هزار بشکه نفت به شبکه داخلي مي دهيم، سالانه 150 ميليارد مترمکعب هم گاز به شبکه مي دهيم. اين دو تا به قيمت امروز يعني با دلار 2500 تومان 300 هزار ميليارد تومان مي شود.

وي گفت: اکنون 30 هزار ميليارد يعني 10 درصد را ما مي گيريم و 40 هزار تومان به مردم مي دهيم و 10 هزار ميليارد تومان نيز از قبل در بودجه بوده است که براي برق و نان در نظر گرفته بوديم که اينها را روي هم گذاشتيم و به مردم مي دهيم.

رئيس جمهور افزود: در مجموع ما 270 هزار يا 300 هزار تا مي گيريم که 30 درصد آن را دولت بردارد، ما چقدر پول مي گيريم، ما چقدر از ارز براي بودجه پول مي گيريم، حدود 60-70-90 هزار مي گيريم که در مجموع 210 هزار تا باقي مي ماند، 10 هزار تا هم در بودجه داريم که اين را بين مردم تقسيم کنيم، با 40 هزار تاي فعلي که به مردم مي دهيم 5.25 مي شود، کسي که اين مبلغ را دريافت کند در مقابل نوسانات آسيب پذير نخواهد بود.

احمدي نژاد گفت: ما اين را يک دفعه از روي دوش مردم برداريم و پول مردم را به دست خودشان بدهيم.

وي افزود: البته کنترل دوباره اي در مصرف ايجاد و تکنولوژي ما عوض مي شود، با اين پول خيلي کارها مي شود کرد.

رئيس جمهور گفت: بعضي‌ها خيال مي کنند اين پول افزايش نقدينگي به وجود مي آورد اما افزايش نقدينگي افزايش پايه پولي نيست و ما پايه پولي را نمي خواهيم افزايش دهيم بلکه اين پول در خود جامعه مي چرخد و آنکه بيشتر مصرف مي کند بيشتر مي پردازد و يک بار براي هميشه موضوع را تمام مي کنيم.

احمدي نژاد افزود: ما تضمين مي دهيم که درست اجرا شود به شرطي که اجازه داده شود يک مديريت اعمال شود و اگر چند مديريتي شود مشخص نمي شود اشکال کار در کجا بوده است و همه شروع به متهم کردن همديگر مي کنند.

وي گفت: البته دوباره مي گويم همه دلسوزند و اگر ما اين کار را امسال انجام دهيم سال بعد حتماً به100 ميليارد خواهد رسيد که 54 ميليارد آن صادرات بين نفتي بخش خصوصي است که سود آن به صادرات و توليد خواهد رسيد.

رئيس جمهور افزود: همين امسال با توجه به تغيير قيمت ارز بيش از 90 هزار سفارش جديد خودرو از خارج به کارخانجات ما داده شده است که معناي آن اين است خودرو را در اينجا به قيمت 12 ميليون تومان مي فروشند، اين را در خارج از کشور به قيمت 6 هزار دلار مي فروشند و همان ارز را به داخل کشور آورده و 15 ميليون تومان به نفع ما مي شود و صادرات بالا مي رود و اشتغال درست مي شود.

احمدي نژاد گفت: ضمن اينکه ما شش هفت دهک را حمايت کرده ايم و منابع را در اختيارشان گذاشته ايم که آسيب نبينند و دچار مشکل نشوند.

در ادامه مجري برنامه از رئيس جمهور پرسيد شما قبلاً گفتيد بهترين راهکار مقابله با تحريم، اجراي هدفمندي است، آيا اکنون نيز اين اعتقاد را داريد؟

رئيس جمهور گفت: من الآن اين موضوع را تشريح کردم، وقتي دولت در هزينه هاي خود وابستگي به ارز نداشته باشد تحريم چه معنايي دارد؟ و به سرعت همه چيز را در داخل مي سازند چون توليد مي صرفد کما اينکه ما اکنون در داخل مي سازيم.

همچنين در ادامه مجري برنامه از آقاي احمدي نژاد پرسيد چندين بار اعلام کرديد دولت علاقه مند است پول بيشتري در جيب مردم بگذارد ولي عده اي مخالفند و اجازه نمي دهند، آنهايي که با اين ايده مخالف هستند معتقدند در سال اول اجراي هدفمندي يارانه‌ها دولت 18 هزار ميليارد تومان بيش از درآمد حاصل از هدفمندي توزيع کرده است اين پول را از کجا مي خواهد بياورد.

رئيس جمهور گفت: اصلاً اين طور نيست ما حدود 30 هزار ميليارد تومان از انرژي مي گيريم و حدود 10 هزار ميليارد تومان نيز از بودجه است که ساليان سال بوده، در واقع ما يارانه نان را از همين پول به مردم داديم و چهار هزار ميليارد تومان متعلق به نان و نزديک به سه و نيم تا چهار ميليارد تومان متعلق به برق است.

درآمد ناشي از هدفمندي يارانه‌ها صرف سرمايه‌گذاري در توليد مي‌شود

رئيس جمهور گفت: درآمد ناشي از هدفمندي يارانه‌ها صرف سرمايه گذاري در توليد و پرداخت به مردم مي شود.

احمدي نژاد افزود: ما شعاري و غيرواقعي نمي خواهيم کار کنيم بلکه تيم دولت در همين داستان هدفمندي خود بنده بيش از 1200 ساعت مستقيم وقت گذاشتم و گروه هاي مختلف کارشناسي دهها هزار ساعت وقت گذاشتند.

احمدي نژاد گفت: هم اکنون در همين طرح بانکي شايد بيش از 150 ساعت مستقيم خودم با کارشناسان وقت گذاشتم و قرار است کارشناسان کشوري را نيز دعوت کنيم تا طرح را ارائه بدهيم و به سؤالات جواب بدهيم که باز خود بنده نيز در اين جلسات بايد حضور پيدا کنم.

وي افزود: ما نمي خواهيم تقصيرها را به گردن ديگران بيندازيم يا گلايه کنيم در حالي که اگر بنا بود گلايه کنيم بيش از دهها برابر دولت هاي ديگر بايد گلايه مي کرد.

رئيس جمهور در ادامه گفت: وقتي شرايط عادي است کسي معترض نيست ولي وقتي يا مشکلي پيش مي آيد و يا محدوديت منابع پيدا مي شود همه به دنبال سهم بيشتر هستند و براي اينکه اين سهم را بگيرند ديگران را نفي مي کنند.

احمدي نژاد گفت: کنترل صادرات اين نيست که ما قلم به قلم حساب و کتاب کنيم بلکه بايد بعضي کالاها که وارداتش ممنوع است نبايد وارد شود.

تغييري در نرخ ارز واردات تجهيزات پزشکي به وجود نيامده است

رئيس جمهور با اشاره به اينکه تجهيزات پزشکي همواره با ارز 1226 تومان وارد شده است گفت: تغييري در اين ارز رخ نداده است که برخي بخواهند وجه اضافه اخذ کنند.

احمدي نژاد در ادامه گفت‌وگو با شبکه اول سيما، با اشاره به اينکه وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکي حتماً بايد نظارت کند، گفت: از توليدکنندگان، توزيع کنندگان و داروخانه داران مي خواهم تا شرايط فعلي را مديريت کنند.

وي با بيان اينکه ممکن است چند نفر کوتاهي کرده باشند و دارو وارد نکنند افزود: دولت مسئول نيست که روزانه واردات 2400 قلم کالا را کنترل کند، مسئول، شبکه بهداشت، شرکت ها، توليد کنندگان و وارد کنندگان هستند، دولت ارز را به تمام شرکت هاي وارد کننده يا ترکيب کننده اختصاص داده، ترکيبش را هم دارم که پارسال و امسال براي مواد اوليه، تجهيزات و دارو چه ميزان ارز اختصاص يافته است.

رئيس جمهور با تأکيد بر اينکه بايد ببينيم اشکال کار کجاست افزود: بر همين اساس قرار شد رسيدگي شود و مشکل را حل کنند، بالأخره ارز را داده ايم، لازم باشد باز هم مي دهيم، بيشتر هم اختصاص مي دهيم، سلامت مردم بسيار مهم است، اگرچه کار پيچيده و سختي است، همکارانم در بانک مرکزي و وزارتخانه هاي اقتصاد و صنعت شبانه روزي تلاش مي کنند و با پيگيري امور در صددند تا کشور آسيب نبيند.

احمدي نژاد با تأکيد بر اينکه اگر کسي روي ده اولويت کالاهاي وارداتي بحثي دارد بيايد و بحث کند گفت: از اواسط مرداد، اين اولويت بندي اعمال شده و ما هيچگاه نگفته ايم از اولويت سه تا ده، همگي در صف دريافت ارز باشند بلکه اين اولويت بندي را قرار داده ايم تا در روز مبادا و شرايط سخت از اولويت هاي کم اهميت تر حذف کنيم حال آنکه در حال حاضر هر کس برود مي تواند از مرکز مبادلات ارزي ارز بگيرد.

وي افزود: مرکز مبادلات ارزي، نظام جديد ارزي است که به زودي وضع خيلي هم بهتر مي شود و همه کساني که ارز دارند، صادرکننده هستند اعم از افراد شخصي و بانک‌ها ارزشان را از اين طريق عرضه کنند تا يک سيستم ارزي داشته باشيم.

وي گفت: بايد به اين سمت برويم تا قدم به قدم به جايي برسيم که هر ارزي جا به جا مي شود ثبت شود.

رئيس جمهور با تأکيد بر اينکه در همه دنيا نيز همين روش اعمال مي شود گفت: اين دخالت در زندگي مردم نيست، اصلاً ارز چيزي نيست که هر کسي با آن زندگي مردم را به هم بزند.

وي افزود: بايد معلوم شود چه ميزان ارز از کجا خارج شده، از کدام حساب رفته، به کجا وارد شده و براي واردات چه اقلامي اختصاص يافته، همکاري هم خوب است، بانک‌ها و صادر کنندگان هم به خوبي همکاري مي کنند.

احمدي نژاد در بخش ديگري از سخنانش با تأکيد بر اينکه هدفمندي واقعاً به کام مردم شيرين بود، افزود: البته آن را با اطلاعات غلط مخلوط کردند در حالي که تغيير نرخ ارز تقريباً ارتباطي به موضوع هدفمندي نداشت.

وي گفت: راهش هم همين است، ما بايد مابه التفاوت نرخ ارز را به همين مردم برگردانيم، از نظر من ارز 1226 تومان است، مردم نشان دادند که خوب مي توانند آن را حفظ کنند، اصلاً بيت المال به اين شکل را بايد بين مردم تقسيم کنيم.

رئيس جمهور افزود: دولت به جاي مردم نشسته و مي گويد براي آموزش، بهداشت و فرهنگ شما من تصميم مي گيرم.

وي افزود: آن وقت مردم براي ثبت نام بچه هايشان در مدرسه با مشکل مواجه مي شوند، در حالي که مدرسه بايد دنبال بچه هاي مردم برود و از مردم خواهش کند تا فرزندانشان را در آن مدرسه ثبت نام کنند.

افزايش دو و نيم برابري ارزش سهام عدالت         

رئيس جمهور در ادامه گفت‌وگوي زنده تلويزيوني خود با شبکه يک سيما به سه طرح مهم سهام عدالت، مهر ماندگار و مسکن مهر اشاره کرد و گفت: براساس قانون بايد به شش دهک جامعه يعني 45 ميليون نفر سهام عدالت مي داديم که هم اکنون اين تعداد از مرز 40 ميليون نفر عبور کرده است.

وي افزود: به کساني که سهام عدالت دارند توصيه مي کنم اين سهام را پيش خود نگه دارند،‌ قرار بود هر سال بخش سود سهام عدالت را به مردم بدهيم که در سال نخست نيز مقداري از اين سود را داديم اما مجلس شوراي اسلامي مصحلت ديد ابتدا قسطها را کامل برداريم و پس از آنکه قسط به پايان رسيد سود سهام را به مردم بدهيم که ما هم اکنون داريم قسطها را مي دهيم.

رئيس جمهور گفت: هم اکنون ارزش سهام عدالت افزايش پيدا کرده و حدود دو و نيم برابر است و اين سهام براي مال مردم است.

وي افزود: ساز وکارهاي سهام عدالت پيش بيني شده و در آينده نزديک مردم مي توانند آن را وارد بازار، خريد و فروش و سرمايه گذاري کنند اما مقداري گير حقوقي دارد که داريم آن را برطرف مي کنيم.

رئيس جمهور گفت: البته دو دهک 50 درصد تخفيف دارند که اگر 50 درصد از اقساط آنها پرداخت شود سود آنها پرداخت خواهد شد، اما 4 دهک باقيمانده تخفيف ندارند و قسطهاي آنها را ده ساله پرداخت مي کنيم البته با توجه به اينکه امسال بازدهي بورس و سود آن افزايش يافته است اميدواريم در کمتر از ده سال پرداخت اقساط طول بکشد يعني شش تا هفت سال مستهلک شود و سود اين پول‌ها به جيب مردم برود.

احمدي نژاد افزود: سود اين سهام افزايش يافته که مال مردم است يعني ما براي هر نفر حدود يک ميليون تومان داديم که اکنون حدود دو و نيم ميليون تومان شده است.

وي گفت: در هدفمندي يارانه‌ها اميدواريم همه کمک و تفاهم کنند که در اين شش تا هفت ماهي که به پايان دولت مانده هر بلايي که مي خواهد سر ما بيايد اما بگذاريد ما اين کار را تمام کنيم و دولت بعدي راحت تر باشد و به کارهاي ديگر برسد.

رئيس جمهور افزود: روند مسکن مهر خوب است البته تغييرات قيمت‌ها در مسکن مهر نيز اثرگذاشته است اما به سرعت تحويل مي شود.

وي گفت: روند کار مسکن مهر تا پايان سال 92 بوده است و ما طبق برنامه پيش مي رويم و هيچ مشکلي نداريم.

رئيس جمهور درباره طرح مهر ماندگار افزود: در اين طرح بيش از 900 طرح بزرگ وجود دارد که توزيع عادلانه اي در کشور دارد و آن شامل نيروگاه، بندر، سد، شبکه آبياري، راه آهن، بزرگراه‌ها و آزادراهها است که دولت همه امکانات خود را بسيج کرده است که اين طرح‌ها تکميل شود البته مشکل کوچکي به وجود آمد که برطرف شد و طبق برنامه پيش مي رود.

احمدي نژاد در پاسخ به پرسشي در اين باره که دولت مي خواهد منابع کاهش تخصيص بودجه دستگاهها را به افزايش ارقام يارانه نقدي يا به طرح هاي مهر ماندگار بپردازد گفت: مگر مي شود دولت پولي را که مربوط به جايي است در جايي ديگر هزينه کند؟‌دولت نمي تواند اين کار را انجام دهد و ذي‌حساب هم آن را امضا نمي کند تا ما آن را بپردازيم.

رئيس جمهور گفت: ابعاد تحريم مشخص است مسئولان کشور مي دانند اکنون قابل بازگو کردن نيست و بعدا اينها گفته خواهد شدو اين را مي دانند.

وي افزود: مگر دولت مي تواند بودجه جاري را به بودجه عمراني اختصاص دهد؟ ‌دولت فقط مي تواند ده درصد جابجا کند.

رئيس جمهور گفت: در طرح ماندگار نيز مي خواهيم پول بدهيم تا اين طرح‌ها زودتر به پايان برسد و تحول اقتصادي در کشور ايجاد شود و اين يک جهش در زير ساخت‌ها و پيشرفت کشور ايجاد مي کند زيرا در آن طرح هاي فولاد، سيمان، آلومينيوم و برق وجوددارد و اگر پولي وجود داشت به اين طرح‌ها مي داديم تا زودتر به پيش بروند.

احمدي نژاد افزود: براي درآمد دولت محدوديت ايجاد شده است و نتوانستيم اضافه کار کارمندان دولت را پرداخت کنيم، کارمنداني که جز اين درآمدي ندارند و روي آن حساب کرده‌اند.

وي افزود: وقتي مباحث مربوط به واردات کالا پيش آمد دولت در بازار ورود کرد و کل کالاهاي وارداتي را 10 طبقه و 10 اولويت کرده است که اولويت اول مواد غذايي و اولويت دوم دارو و تجهيزات پزشکي است، بقيه اگر وارد هم نشود مشکلي در کشور پيش نمي آيد و مشکل ديگر اين است که شرايط عادي را با اکنون مقايسه مي کنند.

احمدي نژاد گفت: تا اول مرداد ما کنترلي نداشتيم و 10 طبقه کرده بوديم و همه طبقات مي توانستند ارز مرجع بگيرند.

رئيس جمهور افزود: اينکه مي گويند 15 هزار خودروي فلان وارد شده است در حالي که پارسال محدوديتي براي خودرو نبوده است که مجلس 90 درصد عوارض گذاشته بود که ما نيز همان را اعلام کرديم و ما مدل ماشين را تعيين نمي کرديم.

احمدي نژاد گفت: سال قبل دارو با دو ارز وارد مي شد يکي با ارز خود واردکنندگان و يکي با ارز بانک مرکزي. امسال ارزي که بانک مرکزي داده است بيش از ارزي است که پارسال داده است و مجموع ارزي که داده 9 ماهه آن همان 9 ماهه سال قبل است.

دولت هيچ ارزي را گران نفروخته است تا درآمد بيشتري کسب کرده باشد           

رئيس جمهور درباره اينکه مابه التفاوت درآمد نفتي ناشي از افزايش قيمت ارز کجا صرف مي شود گفت: دولت هيچ ارزي را گران نفروخته است تا درآمد بيشتري کسب کرده باشد.

احمدي نژاد در پاسخ به اينکه گفته مي شود درآمدهاي ناشي از افزايش قيمت ارز در پروژه هاي مهر ماندگار يا افزايش مبلغ يارانه نقدي هزينه خواهد شد گفت: دولت هاي قبلي صددر صد درآمدهاي نفتي را هزينه کردند اما اين دولت تنها دولتي بوده است که سه سال 30 درصد درآمد نفتي را کنار گذاشته و با اين حال کشور را اداره کرده است.

رئيس جمهور با بيان اينکه صندوق توسعه ملي 45 ميليارد دلار سرمايه دارد که از آن کشور است گفت: اين پول براي توليد بايد برود و همين الان هم اگر اين پول جاري شود وضع ارز به همين منوال نخواهد ماند و پايين تر از اين خواهد آمد.

وي افزود: ولي کار سخت شده، دولت داوطلبانه درآمدش را به صندوق توسعه ملي واريز کرده و نبايد دستش را ببنديم، فقط يک بخش را اجازه دادند که ريالي کنيم که آن هم دستخوش تغيير شد، در حالي که بايد کمک کنند کار کشور را جلو ببريم.

رئيس جمهور با بيان اينکه خيلي از مسائل را مردم بايد درست کنند، گفت: دشمن يک سنگي انداخته که همه بايد جلويش بايستيم تا پيروز شويم و ما مي توانيم و پيروز خواهيم شد.

احمدي نژاد افزود: همه بايد دست به دست همه دهيم، بيشتر کار کنيم، کمتر مصرف کنيم و فشار به بازار نياوريم تا در نهايت همه ملت با هم پيروز شوند.

رئيس جمهور گفت: خيلي از مسائل را ملت بايد حل کند دشمن تحريم کرده است، ما هم داريم تلاش مي کنيم، اما آنکه بايد کار را يکسره کند، ملت است.

وي تصريح کرد: برخي مشکلات داخلي وجود دارد، اما تنها اين ملت است که مي تواند در انتخابات کار را يکسره کند، هم صحنه بين المللي را دگرگون مي کند و هم صحنه داخلي را.

رئيس جمهور با اشاره به در پيش بودن انتخابات رياست جمهوري گفت: من فکر مي‌کنم انتخابات پرشوري خواهد بود و انتخاب رئيس جمهور با راي بالا، همه معادلات را برهم مي زند، راي ملت تعيين کننده است و هيچ کس نبايد در ذهنش خطور کند که در انتخابات و در راي ملت اثر بگذارد و يا دخالت کند.

‌با اتحاد يکديگر دشمنان را مأيوس کنيم           

رئيس جمهور گفت: اميدوارم با همت يکديگر و با دست به دست هم دادن کاري کنيم که دشمنان در مقابل ملت ما مانند گذشته شرمنده شوند.

 احمدي نژاد در گفت‌وگوي تلويزيوني مستقيم با مردم در پاسخ با اين سؤال که برنامه دولت براي برگزاري انتخابات چيست افزود: اول برنامه ما اين است که کار نيمه‌کاره براي دولت بعدي نگذاريم و کارها را شسته و رفته تحويل دولت بعدي دهيم.

رئيس جمهور گفت: روزي که من رئيس جمهور شدم اختياراتي داشتم که همان اختيارات بايد به رئيس جمهور بعد هم انتقال يابد.

رئيس جمهور تاکيد کرد: دولت همه تلاشش اين است که بستر را به گونه اي فراهم کند که همه مردم بتواننددر انتخابات شرکت کنند.

احمدي نژاد با ابراز اميدواري براي آنکه با انتخابات پرشور منتخب ملت و مورد حمايت همه انتخاب شود برگزاري اين انتخابات پرشور را از وظايف دولت دانست و افزود: هيچ فردي نبايد به دنبال تاثيرگذاري و اينکه به جاي مردم تصميم بگيرد باشد.

وي گفت: حتي رهبر انقلاب مي گويد من يک راي بيشتر ندارم.

رئيس جمهور افزود: بايد خواست و اراده ملت اجرا شود تا کشور جلو رود.

وي با اشاره به اينکه همه مي خواهند کشور پيشرفت کند گفت: اگر يک حضور حداکثري قاطع و قدرتمند ملت ايران در چشم جهانيان بيايد حتما در معادلات جهاني و براي اصلاح بسياري از موانع کشور تاثيرگذار است.

رئيس جمهور افزود: اين مسائل ارز، سوء استفاده‌ها و بداخلاقي‌ها موقتي است ماننديک خودرويي که در يک مسير طولاني در يک چاله کوچک مي افتد.

احمدي نژاد گفت: يک ملت بزرگ با اين موانع کوچک متوقف نمي شود و از همه موانع با سرافرازي عبور مي کند.

وي در پايان از همه کساني که در اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها دولت را ياري کردند از خداوند متعال، امام عصر، ملت ا يران، همه اقشار و نهادها به ويژه بازار، دستگاههاي دولتي، مجلس، قوه قضاييه و نيروي انتظامي و به ويژه رهبر معظم انقلاب تشکر و قدرداني کرد.

ه گزارش واحد مركزي خبر، محمود احمدي‌نژاد در گفت‌وگوي زنده تلويزيوني با مردم از شبكه يك سيما افزود: اول دي 89 تورم 12 و 8 دهم درصد بود که اين ميزان در ماه مشابه سال 90 به 20 و 9 دهم درصد رسيد يعني 8 و 1 دهم درصد اضافه شد.

وي گفت: در دي سال 90 تورم نقطه به نقطه با متوسط سالانه يکي شد و تورم زايي طرح هدفمندي تخليه شد.

رئيس جمهور افزود: در اين فاصله افزايش قيمت هاي جهاني را نيز شاهد بوديم که اگر يکي به تورم جهاني اضافه شود در داخل 8 دهم افزوده مي شود با اين حال با عددي که گفته مي شد، ميزان تورم تفاوت بسياري دارد، ضمن آنکه خودمان هم فکر مي کرديم تورم به حدود 12 درصد برسد، با اين حال اصلاح ساختار اقتصادي کشور مد نظر ما بود.

وي در پاسخ به اين سوال که احساس عمومي مردم درباره آمارهاي رسمي با آنچه در کشور اتفاق مي افتاد متفاوت است، گفت: اين احساس در سال 90 نبود و مردم هم راحت بودند اما بايد مشخص شود سبدي که انتخاب مي کنيد،چه است، و زمان آن چه موقع خواهد بود، حال آنکه تعداد اقلام کالايي ما 360 تا 370 قلم و تورم در دهک هاي مختلف متفاوت است.

رئيس جمهور با نتيجه گيري از سخناش که محاسبه تورم متوسط مجموع اقلام است افزود: ما لوازم خانگي، خدمات، حمل و نقل و مواد غذايي را در سبد کالايي داريم که سرجمع، ميانگين 365 قلم با توجه به وزن آنها استخراج مي شود.

احمدي نژاد با يادآوري اينکه محاسبه تورم کشور طبق روش سي سال قبل و با مقايسه هر سال نسبت به سال قبلش صورت مي گيرد، گفت: اين معيار خوبي براي کار کردن در شرايط فعلي است.

وي همچنين درباره تورم کشور در سال 91 افزود: تاکنون ميزان تورم 26 و يک دهم درصد و بالاتر از سال گذشته است که عمده آن از تغيير نرخ ارز نشات مي گيرد اگر چه دولت در حال مديريت است تا اثر افزايشي نرخ ارز بر کالاهاي وارداتي کمتر شود.

وي با يادآوري مجدد اين که تغيير قيمت ارز 8 دهم به يک درصد اثر مي گذارد که به آنجا تا به حال نرسيديم گفت: دولت با تلفيق، کنترل بخشي از کالاها و ارز مرجع در حال کنترل، مهار و مديريت است تا اثري که افزايش نرخ ارز و به تبع کالاهاي وارداتي در اقتصاد کشور به جاي مي گذارد، اتفاق نيفتد.

رئيس جمهور همچنين به ادعاي غربي‌ها اشاره کرد و گفت: آنها خود گفتند تحريم هاي فلج کننده و هوشمند عليه ملت ايران اعمال مي کنند که در واقع جنگي روزمره و لحظه اي است.

وي افزود: آنان خريد نفت را به شدت کاهش دادند و مانع جابجايي پول آن شدند که حتما در تجارتي که کاملا وابسته به ارز دولتي است با چالش جدي مواجه مي شويم اما اين چالش نه تنها طولاني مدت نيست بلکه ميان مدت هم نخواهد بود.

رئيس جمهور گفت: خوشبختانه شدت اوليه اين تحريم مهار شده و آنچه آنها مي خواستند محقق نشده است، البته به بخش وسيعي از مردم فشار سنگيني وارد کرده و دولت شبانه روز تلاش مي کند تا از اين فشار بکاهد اما آنها به آنچه مي خواستند نرسيدند چرا که تصور مي کردند با اقدامشان در سيستم اقتصادي، پولي و بانکي ايران از هم گسيختگي اتفاق مي افتد اما با همکاري بخش هاي مختلف و عنايت امام عصر (عج) توطئه آنها مهار شد.

آقاي احمدي نژاد گفت: البته آنها دنبال موج هاي بعدي هستند که ما هم قوي تر شديم.

وي افزود: اينها دراز مدت نيست، ما طرح هايي آماده کرديم که ارزي که وارد بودجه دولت مي شود و تجار را به آن وابسته مي کند را از ارز دولتي تفکيک کنيم.

رئيس جمهور گفت: ما مي توانيم عبور کنيم و اجازه نمي دهيم آنها از تحولات اقتصادي به عنوان يک اهرم عليه مردم کشور ما استفاده کنند.

اجراي قانون هدفمندي يارانه ها، بهترين عامل براي اصلاح اقتصادي

رئيس جمهور اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها را بهترين و مهم‌ترين عامل براي اصلاح امور اقتصادي كشور برشمرد و گفت: هدفمندسازي يارانه‌ها بزرگترين طرح اقتصادي بود كه در كشورمان اجرايي شد و هدف از آن رسيدن به عدالت و اصلاح نظام اقتصادي بود.

وي با اشاره به هفت طرح بزرگ تحول اقتصادي كه در دولتهاي نهم و دهم تهيه شد و برخي از آنها اجرا شده يا آماده اجراست افزود: علاوه بر اجراي طرح هدفمندسازي يارانه ها، اصلاح نظام بانكي، نظام توزيع، نظام گمركي، نظام مالياتي و نظام بهره وري و افزايش ارزش پول ملي و حذف صفرها از آن تحولاتي بود كه در دستور كار دولتهاي نهم و دهم قرار گرفت و امروز تعدادي از آنها آماده اجرا نيز هستند.

رئيس‌جمهور گفت: اولين بحث طرح تحول اقتصادي، هدفمند كردن يارانه‌ها بود. از طرف ديگر كارهاي مربوط به اصلاح نظام بانكي نيز تمام شده است. اصلاح نظام توزيع نيز آغاز شده است. لايحه اصلاح نظام گمركي را نيز به مجلس داده‌ايم و كارهاي عملياتي مربوط به آن در حال انجام است. در مورد اصلاح نظام مالياتي نيز لايحه مرتبط با آن را به مجلس شوراي اسلامي ارائه داده‌ايم.

وي همچنين به بحث تغيير پول ملي و ارتقاي ارزش آن و حذف صفرها اشاره كرد و گفت: براي اجراي اين امر نيز آمادگي داريم و منتظر هستيم كه شرايط مناسب براي اجراي آن ايجاد شود.

اقتصاد ما داراي بيماري‌هاي مزمن است

احمدي‌نژاد با تاكيد بر اين‌كه اقتصاد ما داراي بيماري‌هاي مزمن است، ادامه داد: با بررسي‌هاي كارشناسي كه انجام شد طرح تحول اقتصادي آماده شد كه همان‌طور كه اشاره شد هدفمند كردن يارانه‌ها يكي از مهم‌ترين آنها بود.

رئيس‌جمهور با بيان اين‌كه دولت قصد داشت همه طرح را يكجا اجرا كند ولي با توجه به رفت و آمدهايي كه انجام شد بخشي از طرح اجرا شد، افزود: قطعا نمي‌توان تمام اهداف اين قانون را با اجرايي شدن بخشي از آن محقق كرد ولي حدود 30 درصد آن با قيمت‌هاي سال 89 اجرا شده است. گرچه اكنون شرايط عوض شده و با توجه به اين مقدار ما دستاوردهاي خوبي در اجراي اين قانون داشته‌ايم.

احمدي‌نژاد با تاكيد بر اين‌كه با اجراي اين قانون، توليد ما نهادينه شده و شاهد رشد آن هستيم، گفت: رشد توليد ما از سال 89 به 90 رشد 5 و 2 دهم درصدي را شاهد بوده كه در واقع رشد مثبتي بوده، گرچه برخي در آن زمان مي‌گفتند با اجراي اين قانون در دو سه سال اول رشد توليد منفي خواهد بود ولي ما مي‌بينيم كه 5‌‌/‌‌2 رشد مثبت صورت گرفته، توليدات پايه كشور رشد كرده و اين‌كه برخي مي‌گويند به توليد توجه نشده و ضعيف شده حرف درستي نيست.

وي با تاكيد بر اين‌كه توليدات پايه رشد كرده است، اظهار كرد: در مورد 45 كالاي اساسي مي‌توان گفت در ارتباط با 24 كالا رشد ما از يك درصد تا 92 درصد بوده، در مورد 20 درصد كاهش داشته‌ايم كه البته اين مربوط به كالاهايي بوده كه با انرژي كار مي‌كردند و بعضا دچار نوساناتي شدند و يك كالا نيز تغييري نكرده است.

رئيس‌جمهور با بيان اين‌كه در بخش توليد ما موفق بوده‌ايم، به هدف دوم اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها اشاره كرد و گفت: هدف دوم، كنترل مصرف انرژي بوده است؛ چرا كه مصرف انرژي در كشور ما قبل از اجراي اين قانون به صورت سركش و بدون مهار در حال اضافه شدن بود و اگر روند قبل از اجراي اين قانون را ادامه مي‌داديم اكنون مصرف بنزين به 135 ميليون ليتر در روز مي‌رسيد و ما مجبور به واردات 20 ميليارد دلار بنزين مي‌شديم.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه در اين زمينه موفق به كنترل مصرف شديم، افزود: در سال 90 نيز مصرف خانگي گاز و برق كاهش پيدا كرده، همچنين مصرف تجاري. البته در بخش صنعت افزايش داشته‌ايم كه اين نشان‌دهنده توسعه صنعت و افزايش كاركرد آن است.

رئيس جمهور گفت: بهره وري پايين، تورم مستمر، واردات بالا و صادرات اندك معضلاتي بود كه در گذشته با نوسانات مختلف در اقتصاد كشور وجود داشت و اين دولت بنا را بر اين گذاشت كه با اجراي طرح تحول اقتصادي بر اين موضوع غلبه پيدا كند.

آقاي احمدي‌نژاد در ادامه با اشاره به نوسانات كالاهاي توليدي و اثر انرژي در آن گفت: هدفمندسازي يارانه‌ها در بخش توليد موفق عمل كرد به طوري كه به كنترل مصرف انرژي در كشور كه به صورت سركش و بدون مهار ادامه داشت منجر شد.

رئيس جمهور همچنين با اشاره به اين‌كه در سال گذشته و در پايان سال اول اجراي هدفمندسازي يارانه‌ها مصرف خانگي گاز، برق و همچنين انرژي بخش تجاري كاهش يافت گفت: مصرف انرژي در بخش صنعت طي دو سال گذشته افزايش يافت كه اين موضوع نشانه رشد اين بخش است البته در سراسر كشور مصرف بي رويه بنزين، گاز و نفت كاملاً مهار شده است.

وي با بيان اين‌ كه مصرف بنزين و گاز كنترل شده، مصرف گازوئيل نيز تقريبا كنترل شده، به هدف سوم اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها يعني موضوع عدالت اشاره كرد و گفت: هدف سوم اين قانون، اجراي عدالت بود و تمام كساني كه با روش‌هاي گوناگون درآمد و هزينه‌هاي دهك‌ها را ارزيابي كرده‌اند مشخص شد كه در سال 90 هفت دهك قدرت خريدش بالاتر رفته و درآمد دهك‌هاي پايين بهتر شده است. البته اين در شهرها و روستاها متفاوت است. در روستاها وضع بهتر است و در شهرها پايين‌تر.

رئيس‌جمهور همچنين گفت: نسبت درآمدي دهك بالا به دهك پايين بهبود پيدا كرده است.

وي ادامه داد: براي مثال در ده سال گذشته و به طور متوسط مصرف برق هر ساله رشد 7 و 4 دهم درصدي را شاهد بوده است اما اين شاخص در سال 90 با رشد منفي دو دهم درصدي مواجه بود كه نشانه كاهش مصرف انرژي برق در كشور است.

آقاي احمدي‌نژاد با تأكيد بر اين‌كه طي دو سال اجراي هدفمندسازي يارانه‌ها نسبت درآمد دهك بالاي درآمدي جامعه به قشر كم درآمد جامعه خيلي بهتر شده است افزود: به طور مثال نسبت درآمد 10 درصد ثروتمند به 10 درصد فقير جامعه در مناطق شهري 12.45 برابر بود كه در سال 91 اين شاخص به 10.30 برابر كاهش يافته است.

وي گفت: اين شاخص در مناطق روستايي از 12.38 برابر به 10.38 برابر كاهش يافته است، البته شاخص ضريب جيني در سال 89 41 صدم بود كه در سال 90 به 37 صدم رسيده كه نشانه جهش در اين بخش بوده و بيانگر بهبود وضعيت رفاهي مردم است.

رئيس جمهور همچنين با اشاره به بهبود شرايط رفاهي مردم در مناطق روستايي و شهري نيز گفت: شاخص ضريب جيني مردم كشورمان در نقاط شهري قبل از اجراي هدفمندسازي يارانه‌ها 38 صدم بوده كه امروز به 35.6 رسيده است، البته اين شاخص در مناطق روستايي 38 صدم بوده كه امروز به 34 صدم رسيده است.

 کاهش معوقات بانکي در دستور کار دولت        

در ادامه گفت‌وگوي زنده تلويزيوني رئيس جمهور از شبکه يک سيما مجري شبکه پرسيد: تورم ما ساختاري و کهنه است که موضوعاتي مانند اجراي هدفمندي يارانه‌ها و تغيير قيمت ارز آن را تشديد کرده است چه چشم اندازي مي توان ترسيم کرد تا در آينده شاهد تورم تک رقمي باشيم؟

آقاي احمدي نژاد گفت:‌ هفت طرح آماده کرديم که اگر بخواهيم تورم امروز را علت يابي کنيم بخش مهمي از آن به خاطر ماجراي ارز است اما بخشي از آن به نظام بانکي و نوع مديريت ما بر اقتصاد بر مي گردد.

وي افزود: معوقات بانکي يک مسأله است يعني پول بلوکه شده در اختيار عده اي خاص و معناي آن يعني تورم و بازي با بازار و تاثيرگذاري در محيط که وقتي اين رقم بالا مي رود دست کساني که مي خواهند اثر بگذارند باز و کنترل آن براي دولت سخت مي شود.

رئيس جمهور در موضوع اضافه برداشت از بانک مرکزي گفت: سامانه بانک‌ها به بانک مرکزي متصل است که اگر در بازه زماني چند ماهه بانک‌ها بدهي به بانک مرکزي را برنگردانند پايه پولي بالا مي رود.

وي افزود: دولت در 4 تا 5 سال اخير در حال کاهش معوقات بانکي با برنامه ريزي بودکه آثار آن را در اقتصاد ديديم اما در خارج از دولت تصميم گيري کردند که معوقات بانکي نبايد تا 5 سال برگردد و پيام آن اين است که هيچ کس پولهايش را نبايد بدهد و اين امر موجب شد معوقات بانکي بالاتر برود و روند منفي معوقات مثبت شود که در اقتصاد اثرگذار است.

رئيس جمهور گفت: بخش مهمي از تورم ساختاري است براي نمونه در ساختارهاي توليد، قيمت تمام شده گران در مي آيد که بايد در بازه زماني اصلاح شود.

آقاي احمدي نژاد با اشاره به اينکه هدفمندي يارانه‌ها تلنگر اساسي به توليد بود گفت: بسياري از کشاورزان و توليد کنندگان پس از اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها به طور جدي به فکر اصلاح ساختار توليد افتادند و در صنعت نيز همه به دنبال اصلاح ساختار و جايگزيني سوخت و انرژي هستند که اين آغاز مبارکي است.

وي با بيان اينکه اصلاح ساختارهاي توليد در دنيا در دوره 15 تا 20 ساله کامل شده است افزود: بعضي‌ها انتظار دارند در همان سال اول اجراي هدفمندي يارانه‌ها همه چيز با 30 درصد اجراي قانون کامل شود بعد هم با خلط آمار شروع به تغيير قانون کردند به طوري که از سال اول اجراي اين قانون تا سال دوم 11 اصلاحيه به اين قانون اعمال شد.

رئيس جمهور گفت:‌ معتقديم وقتي قانوني نوشته مي شود بايد اجازه دهيم اين قانون اجرا شود تا ضعف هاي آن مشخص شود.

احمدي نژاد افزود: بايد اقتصاد از يک نقطه مديريت ‌و مرزبندي‌ها معلوم شود زيرا قانون نمي تواند آن قدر جزئي شود که جزئيات اجرا را مشخص کند در اين صورت چنين قانوني مجري نمي خواهد و قانون انعطاف لازم را دارد.

وي گفت: بايد مديريت اجرا متمرکز و ثابت باشد و ناظر نيز بايد کار خود را انجام دهد و با اسناد بالا دستي کنترل کند.

رئيس جمهور افزود: قانون را نمي شود هر روز عوض کرد و قانوني که بتوان هر روز آن را عوض کرد از ثبات برنامه برخوردار نيست.

وي گفت: در جلسه اخير مجمع مطرح کرديم که در اجراي اصل 44 قانون اساسي کار را به مردم واگذار کنيم، حيطه دولت و مردم مشخص است و دولت پشتيبان، ‌هدايتگر و ناظر مردم است.

افزايش قيمت ارز ارتباطي با هدفمندي ندارد

رئيس جمهور در پاسخ به اين سؤال که عده اي معتقدند قبل از اجراي لايحه هدفمندي نرخ ارز بايد اصلاح مي شد گفت: در اقتصاد وقتي مي خواهيد اصلاحاتي انجام دهيد همه عوامل را نبايد دستکاري کنيد، دولت هم نرخ ارز را به عنوان کنترل نگه داشت، افزايش قيمت ارز هيچ ارتباطي با هدفمندي ندارد.

آقاي احمدي نژاد در ادامه گفت‌وگو با شبکه اول سيما افزود: اينکه مي گويند هدفمندي، نقدينگي را اضافه کرد حرف غلطي است، سال 89 ميزان نقدينگي 25 درصد بود که در سال 90 به 19 درصد کاهش پيدا کرد، پس هدفمندي تأثيري در افزايش قيمت ارز و نقدينگي نداشته است.

وي گفت: البته اينکه بگوييم نقدينگي ظرفيت افزايش قيمت ارز را داشته است قابل بحث است اما در هر حال بانک مرکزي نقدينگي را کاهش داده است.

رئيس جمهور افزود: ايجاد تورم انتزاعي در بازار کار شبکه اي بود که دائماً تبليغ منفي مي کرد و دنبال اين بود که قيمت ارز را بالا ببرد.

آقاي احمدي نژاد گفت: ما در يک جنگ اقتصادي با دشمن هستيم که آنها هم بر نرخ ارز تمرکز کرده‌اند.

رئيس جمهور افزود: اينکه برخي نرخ ارز را 2700 تومان محاسبه مي کنند حرف غلطي است چون پايه قيمت گذاري را غلط مي گذارند، آنها با آمار بازي مي کنند تا حرف خود را اثبات کنند.

آقاي احمدي نژاد افزايش نرخ ارز را ناشي از دو عامل سوء استفاده هاي داخلي و فشار خارجي دانست و افزود: به دليل شرايط موجود نمي توانيم بگوييم که دشمن چه فشاري را وارد مي کند و ما چطور داريم اقتصاد را اداره مي کنيم اما زماني خواهد رسيد که براي مردم اين موضوع را توضيح دهيم.

وي در پاسخ به اينکه آيا قيمت حامل هاي انرژي با توجه به افزايش نرخ ارز تغيير خواهد کرد؟ گفت: ما اصرار داشتيم که هدفمندي را يکباره اجرا کنيم تا ثبات ايجاد شود و هر سال انتظار تورمي شکل نگيرد کاري که کشورهاي ديگر هم آن را اجرا کردند و مشکلي پيش نيامد و مردم هم با تحولات اقتصادي ظرفيت وسيعي دارند و با تحولات اقتصادي همراهي مي کنند.

رئيس جمهور افزود: هدفمندي اصلاحي ساختاري است تا سوء استفاده از بين برود و وابستگي به نفت کم شود و اقتصاد به تعادل برسد اما در حال حاضر دشمن ما را تحريم کرده و قيمت ارز را مصنوعي بالا برده است.

آقاي احمدي نژاد با بيان اينکه تلاش دولت بر اين است تا قيمت ارز را به زودي پايين بياورد گفت: براي سال آينده قيمت ارز را خيلي پايين تر از قيمت مبادله اي در بودجه در نظر گرفته ايم و قطعاً قيمت را پايين خواهيم آورد اما اگر فرض هم کنيم که اين موضوع يکي دو سالي طول بکشد مي توانيم اين تغيير قيمت را به عنصر مثبت در اقتصاد تبديل کنيم و اهرم تحريم را خنثي کنيم.

وي با بيان اينکه يکي از راه‌ها براي اين کار افزايش صادرات غيرنفتي است افزود: امسال صادرات غيرنفتي از 50 ميليارد دلار بالاتر رفته است و اگر يک گام ديگر برداريم به 100 ميليارد دلار خواهد رسيد.

رشد اقتصادي 5.2 درصدي نشانه حمايت از توليد است    

رئيس جمهور گفت: اگر از توليد حمايت نمي شد پس رشد اقتصادي 5.2 درصدي از کجا نشأت مي گيرد؟

احمدي نژاد در ادامه گفت‌وگوي زنده تلويزيوني از شبکه يک سيما در پاسخ به اين سؤال که نظر مجلس براي اعمال قانون هدفمندي يارانه‌ها در پنج سال بود، افزود: ما هم اول مي خواستيم اجراي اين قانون يک ساله باشد اما قانون تعيين کرد پنج ساله باشد.

وي با اشاره به اينکه سالي 20 درصد اقتصاد قابل اعمال نيست گفت: شما براي بنزين، نفت، برق و گازوئيل هر کدام يک فرمول براي اجرا دارند چون اينها جايگزين مي شوند و مسائلي مانند قاچاق و محيط زيست و دهها مورد ديگر دارند.

رئيس جمهور افزود: اين طور نيست که بگوييم هر کدام را سالانه 20 درصد ببريم بالا.

احمدي نژاد اجراي اين قانون را فرمول ساده رياضي ندانست و گفت: اجراي اين قانون يک مقدار پيچيده تر از آن است که برخي مي گويند يک فرمول ساده رياضي است.

وي افزود: بله اجراي اين قانون براي پنج سال براي بعضي از موارد ممکن است و براي بعضي ممکن است چهار ساله و براي برخي دو ساله تمام شود.

رئيس جمهور گفت: شما گفتيد 20 درصد درآمد ما هم رعايت کرديم.

احمدي نژاد افزود: اگر حمايت از توليد نمي شد 43 ميليارد دلار صادرات غيرنفتي از کجاست؟

وي با اشاره به جهشي که در اين بخش در سال هاي قبل داشته ايم گفت: اين رقم منهاي ميعانات گازي است که آن هم 10 ميليارد است و من در اين رقم محاسبه نکردم.

رئيس جمهور افزود: اگر توليد نشود چطور صادر مي شود، بخش هايي از توليد هم ممکن است دچار مشکل بشود برخي از اين دوستان پيش بيني يک بحران اجتماعي را کرده بودندکه در آن همه صنعت بخوابد کارخانه‌ها تعطيل شود و کارگران به خيابان بيايند اما اين نشد.

احمدي نژاد گفت: حالا يک تعداد بنگاه هم اگر دچار مشکل شدند بايد مشکلشان را حل کنيم نه اينکه قانون را تغيير دهيم.

وي افزود: پيش بيني اين بود که اشکالات وسيع تري روي دهد اما خوشبختانه آن اتفاق نيفتاد.

رئيس جمهور گفت: آيا مي خواهيم هر توليدي را به هر قيمتي حفظ کنيم و دولت به همه توليد تا آخر يارانه بدهد؟

احمدي نژاد افزود: بالأخره بعضي توليدات هست که بايد از دور خارج شوند مثل توليداتي که 10 برابر متوسط دنيا انرژي مصرف مي کنند.

وي گفت: بايد اين توليد را با کمک بانکي و تخفيفات مالياتي حل و سيستم آن را درست کرد.

رئيس جمهور افزود: علاوه بر همه اينها ما هم کمک نقدي به توليد کرديم و هم به توليد و هم قيمت تبعيضي روي انرژي اعمال کرديم، آيا اينها يارانه نيست؟

احمدي نژاد گفت: به خانه دار برق را مي دهيم 120 تومان به کشاورز مي دهيم 10 تومان و اين يارانه است.

رئيس جمهور اين روش را بهترين روش دادن يارانه دانست و گفت: بعضي مي گويند بايد يارانه را نقدي بگذاريم جايي و افراد هم مراجعه کنند، اين بدترين شکل يارانه دادن است و حتماً از آن سوء استفاده خواهد شد.

احمدي نژاد افزود: اگر قرار باشد با يک طرح اين قانون اصلاح شود بايد با تفاهم بنشينيم و ابهامات را رفع کنيم.

وي گفت: يک عده قليلي نشسته اند از خارج از مراکز تصميم گيري با نگاه سياسي که دارند دائماً اطلاعات منفي منتشر مي کنند.

رئيس جمهور افزود: خيلي از دوستان که دائماً دولت را متهم مي کردند که به توليد نرسيده، وقتي که در موضع تصميم گيري قرار گرفتند حمايت هاي دولت از توليد را کاهش دادند.

احمدي نژاد گفت: من فکر مي کنم اين نگاه اولاً به خاطر اطلاعات نادرست است و بعد هم يک اقليتي نگاه سياسي به همه پديده‌ها دارند.

وي با اشاره به اينکه کارگروه حمايت از توليد در دولت است افزود: در تمام استان‌ها هر کس مراجعه کند موردي کارش براي حمايت از توليد بررسي مي شود.

حمايت از سرمايه‌گذاري توليدي ؛ اولويت دولت   

رئيس جمهور در ادامه سخنان خود در گفت‌وگوي زنده تلويزيوني گفت: بخشي از معوقات بانکي مربوط به توليد است يعني طرف سرمايه گذاري کرده اما شرايط اقتصادي به گونه اي است که هم اکنون نمي تواند آن را برگرداند و کارخانه اش را توسعه دهد.

احمدي نژاد افزود: اما کسي ممکن است تخلف بانکي کرده باشد و پول را براي سرمايه در گردش گرفته، اما کارخانه را توسعه داده و اشتغال و توليد درست کرده است که بايد با او همراهي کنيم و بانک‌ها هم همراهي مي کنند.

وي گفت:‌ اما فرض کنيم کسي پول را گرفته و با آن کالا آورده و در بازار فروخته است اما وام خود را عقب انداخته است که اين کار درستي نيست.

رئيس جمهور با اشاره به اينکه بخش مهمي از اين معوقات بانکي از اين دسته هستند افزود: دولت در اين زمينه داشت کار مي کرد و امسال هم کمي سرعت را بالا برديم و همه دانه درشت‌ها را به جدول آورديم و از بزرگترين‌ها شروع کرديم اما در جايي ديگر تصميماتي گرفته شد و فشار آوردند و آنها هم پس کشيدند.

وي تاکيد کرد:‌دولت به هيچ وجه موافق نبود که بانک‌ها مکلف شوند 5 سال معوقات بانکي را عقب بيندازند.

رئيس جمهور گفت: برخي از دوستان تصور مي کنند اين به نفع توليد است اما اين به ضرر آن است چرا که اگر بانک نتواندکار کند و پول بانک بلوکه شود توليد نمي تواند حمايت شود.

احمدي نژاد افزود: وقتي همه را تکليف مي کنيم، با آن کسي که حقي دارد و کسي که حقي ندارد برخورد مي شود و آن کسي هم که خوش حساب است دچار تناقض مي شود و اين کار را مشکل مي کند.

وي با بيان اينکه اين موضوع يک تصميم مديريتي است که چه کساني و چند نفر را معوقه کنيم گفت: اينکه جزئيات اجرا تبديل به قانون شود اشتباه است وشوراي نگهبان بايد اين مرزها را مراقبت کند.

رئيس جمهور افزود: وقتي اجراي آن را مکلف به تصميم هيئت مديره مي کنيم فشاري که به هيئت مديره وارد مي شود طاقت فرسا است و خيلي‌ها فشار مي آورندو مديرعامل را تهديد مي کنندو به سادگي هيئت مديره نمي تواند خود را کنار بکشد.

اقتصاد بايد از يك نقطه مديريت شود

وي با تاکيد بر اينکه اقتصاد بايد از يک نقطه مديريت شود گفت: قانون اگر ريز شود قانون نيست و تبديل به آيين نامه مي شود.

رئيس جمهور با بيان اينکه اين حرفها دعوا و اختلاف نيست و اختلافي به معناي دعوا وجود ندارد افزود: اينها بحث هايي اساسي و مديريتي است.

احمدي نژاد گفت:‌ هر کدام از قوا هم اگر جايمان را عوض کنيم بايد اين مرزها را رعايت کنيم و ا ين منطق کار است.

وي با اشاره به اينکه معوقات و اضافه برداشت‌ها بر اقتصاد اثر دارد افزود: بخشي از ارزي که پارسال بانک مرکزي به موسسات مالي و بانک‌ها داد به بازار نيامد.

رئيس جمهور گفت: بانک مرکزي بايد اين ارزها و موسسات مالي را مديريت کند و به آنها بگويد آن را تحويل دهنديا به مشتري بدهندو يا ما به التفاوت آن را پرداخت کنند.

وي با تاکيد بر اينکه بانک‌ها نبايد سرمايه راکد داشته باشند افزود: سرمايه بانک بايد فعال و نقد و دائم در گردش باشد.

رئيس جمهور گفت: وقتي سرمايه در گردش نمي شود هم به توليد و هم به وارد کننده پول نمي رسد و بانک مرکزي بايد اينها را اصلاح کند.

آقاي احمدي نژاد، عامل ديگر موثر بر اقتصاد را تحريم‌ها دانست و افزود: البته سوء ‌استفاده‌ها و شبکه هاي دلالي وجود دارند که با هم هماهنگ هستند و ما هم آن را پيگيري مي کنيم و قوه قضائيه و ديگران هم در اين موضوع وارد شدند اما هنوز نتوانستيم آنها را مهار کنيم اما تا حدودي مهار شدند.

وي با بيان اينکه ثبات امنيت در فضاي عمومي اقتصاد لازم است گفت: دولت تلاش کرده اين ثبات را ايجاد کند.

رئيس جمهور افزود: اگر اين تصور در فعال اقتصادي به وجود بيايد که اگر کمي بزرگتر شود با او برخورد مي شود مشکل ساز مي شود.

وي گفت: نهادهاي امنيتي و کنترلي در اقتصاد خوب است اما آنها بايد کنترل هاي خود را از طريق بخش اجرا اعمال کنند تا امنيت عمومي فضاي اقتصاد حفظ شود.

رئيس جمهور تاکيد کرد:‌ وقتي شوک ارزي وارد شد همه بايد فضا را آرام تر کنيم و نبايد آن را امنيتي کنيم اما اگر کسي واقعا سوء‌استفاده و خيانت به ملت کرد در حد تخلفش بايد با او برخورد شود.

وي ادامه داد: اما اگر جايي تخلف اداري انجام شد نبايد آن را کيفري کنيم و بگوييم اختلاس شد و بايد با همان تعدادي که تخلف کردند برخورد کنيم.

فضاي اقتصاد نبايد امنيتي شود

رئيس جمهور با تاکيد بر اينکه فضاي اقتصاد نبايد امنيتي شود گفت: دولت تلاش کرد و مقام معظم رهبري هم تذکراتي دادند تا فضاي اقتصاد، امنيتي نشود و تنها با کسي که تخلف کرد برخورد شود.

احمدي نژاد با بيان اينکه برخوردها نبايد به گونه اي باشد که همه بلرزند افزود: نمي گوييم به اين شدت اتفاق افتاد اما آني که اتفاق افتاد به ويژه در خصوص شرايط تحريم و فشار ارزي چيز خوبي نبود.

وي با اشاره به اينکه اينها به اين معني نيست که خباثت دشمن را کمرنگ کنيم گفت: دشمنان در ارز و نفت در حال فشار وارد کردن هستند.

هدفمندسازي يارانه‌ها يک کار بنيادين بود      

احمدي نژاد در ادامه گفت‌وگوي زنده تلويزيوني از شبکه يک سيما افزود: اکنون ما روزانه يک ميليون و 850 هزار بشکه نفت به شبکه داخلي مي دهيم، سالانه 150 ميليارد مترمکعب هم گاز به شبکه مي دهيم. اين دو تا به قيمت امروز يعني با دلار 2500 تومان 300 هزار ميليارد تومان مي شود.

وي گفت: اکنون 30 هزار ميليارد يعني 10 درصد را ما مي گيريم و 40 هزار تومان به مردم مي دهيم و 10 هزار ميليارد تومان نيز از قبل در بودجه بوده است که براي برق و نان در نظر گرفته بوديم که اينها را روي هم گذاشتيم و به مردم مي دهيم.

رئيس جمهور افزود: در مجموع ما 270 هزار يا 300 هزار تا مي گيريم که 30 درصد آن را دولت بردارد، ما چقدر پول مي گيريم، ما چقدر از ارز براي بودجه پول مي گيريم، حدود 60-70-90 هزار مي گيريم که در مجموع 210 هزار تا باقي مي ماند، 10 هزار تا هم در بودجه داريم که اين را بين مردم تقسيم کنيم، با 40 هزار تاي فعلي که به مردم مي دهيم 5.25 مي شود، کسي که اين مبلغ را دريافت کند در مقابل نوسانات آسيب پذير نخواهد بود.

احمدي نژاد گفت: ما اين را يک دفعه از روي دوش مردم برداريم و پول مردم را به دست خودشان بدهيم.

وي افزود: البته کنترل دوباره اي در مصرف ايجاد و تکنولوژي ما عوض مي شود، با اين پول خيلي کارها مي شود کرد.

رئيس جمهور گفت: بعضي‌ها خيال مي کنند اين پول افزايش نقدينگي به وجود مي آورد اما افزايش نقدينگي افزايش پايه پولي نيست و ما پايه پولي را نمي خواهيم افزايش دهيم بلکه اين پول در خود جامعه مي چرخد و آنکه بيشتر مصرف مي کند بيشتر مي پردازد و يک بار براي هميشه موضوع را تمام مي کنيم.

احمدي نژاد افزود: ما تضمين مي دهيم که درست اجرا شود به شرطي که اجازه داده شود يک مديريت اعمال شود و اگر چند مديريتي شود مشخص نمي شود اشکال کار در کجا بوده است و همه شروع به متهم کردن همديگر مي کنند.

وي گفت: البته دوباره مي گويم همه دلسوزند و اگر ما اين کار را امسال انجام دهيم سال بعد حتماً به100 ميليارد خواهد رسيد که 54 ميليارد آن صادرات بين نفتي بخش خصوصي است که سود آن به صادرات و توليد خواهد رسيد.

رئيس جمهور افزود: همين امسال با توجه به تغيير قيمت ارز بيش از 90 هزار سفارش جديد خودرو از خارج به کارخانجات ما داده شده است که معناي آن اين است خودرو را در اينجا به قيمت 12 ميليون تومان مي فروشند، اين را در خارج از کشور به قيمت 6 هزار دلار مي فروشند و همان ارز را به داخل کشور آورده و 15 ميليون تومان به نفع ما مي شود و صادرات بالا مي رود و اشتغال درست مي شود.

احمدي نژاد گفت: ضمن اينکه ما شش هفت دهک را حمايت کرده ايم و منابع را در اختيارشان گذاشته ايم که آسيب نبينند و دچار مشکل نشوند.

در ادامه مجري برنامه از رئيس جمهور پرسيد شما قبلاً گفتيد بهترين راهکار مقابله با تحريم، اجراي هدفمندي است، آيا اکنون نيز اين اعتقاد را داريد؟

رئيس جمهور گفت: من الآن اين موضوع را تشريح کردم، وقتي دولت در هزينه هاي خود وابستگي به ارز نداشته باشد تحريم چه معنايي دارد؟ و به سرعت همه چيز را در داخل مي سازند چون توليد مي صرفد کما اينکه ما اکنون در داخل مي سازيم.

همچنين در ادامه مجري برنامه از آقاي احمدي نژاد پرسيد چندين بار اعلام کرديد دولت علاقه مند است پول بيشتري در جيب مردم بگذارد ولي عده اي مخالفند و اجازه نمي دهند، آنهايي که با اين ايده مخالف هستند معتقدند در سال اول اجراي هدفمندي يارانه‌ها دولت 18 هزار ميليارد تومان بيش از درآمد حاصل از هدفمندي توزيع کرده است اين پول را از کجا مي خواهد بياورد.

رئيس جمهور گفت: اصلاً اين طور نيست ما حدود 30 هزار ميليارد تومان از انرژي مي گيريم و حدود 10 هزار ميليارد تومان نيز از بودجه است که ساليان سال بوده، در واقع ما يارانه نان را از همين پول به مردم داديم و چهار هزار ميليارد تومان متعلق به نان و نزديک به سه و نيم تا چهار ميليارد تومان متعلق به برق است.

درآمد ناشي از هدفمندي يارانه‌ها صرف سرمايه‌گذاري در توليد مي‌شود

رئيس جمهور گفت: درآمد ناشي از هدفمندي يارانه‌ها صرف سرمايه گذاري در توليد و پرداخت به مردم مي شود.

احمدي نژاد افزود: ما شعاري و غيرواقعي نمي خواهيم کار کنيم بلکه تيم دولت در همين داستان هدفمندي خود بنده بيش از 1200 ساعت مستقيم وقت گذاشتم و گروه هاي مختلف کارشناسي دهها هزار ساعت وقت گذاشتند.

احمدي نژاد گفت: هم اکنون در همين طرح بانکي شايد بيش از 150 ساعت مستقيم خودم با کارشناسان وقت گذاشتم و قرار است کارشناسان کشوري را نيز دعوت کنيم تا طرح را ارائه بدهيم و به سؤالات جواب بدهيم که باز خود بنده نيز در اين جلسات بايد حضور پيدا کنم.

وي افزود: ما نمي خواهيم تقصيرها را به گردن ديگران بيندازيم يا گلايه کنيم در حالي که اگر بنا بود گلايه کنيم بيش از دهها برابر دولت هاي ديگر بايد گلايه مي کرد.

رئيس جمهور در ادامه گفت: وقتي شرايط عادي است کسي معترض نيست ولي وقتي يا مشکلي پيش مي آيد و يا محدوديت منابع پيدا مي شود همه به دنبال سهم بيشتر هستند و براي اينکه اين سهم را بگيرند ديگران را نفي مي کنند.

احمدي نژاد گفت: کنترل صادرات اين نيست که ما قلم به قلم حساب و کتاب کنيم بلکه بايد بعضي کالاها که وارداتش ممنوع است نبايد وارد شود.

تغييري در نرخ ارز واردات تجهيزات پزشکي به وجود نيامده است

رئيس جمهور با اشاره به اينکه تجهيزات پزشکي همواره با ارز 1226 تومان وارد شده است گفت: تغييري در اين ارز رخ نداده است که برخي بخواهند وجه اضافه اخذ کنند.

احمدي نژاد در ادامه گفت‌وگو با شبکه اول سيما، با اشاره به اينکه وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکي حتماً بايد نظارت کند، گفت: از توليدکنندگان، توزيع کنندگان و داروخانه داران مي خواهم تا شرايط فعلي را مديريت کنند.

وي با بيان اينکه ممکن است چند نفر کوتاهي کرده باشند و دارو وارد نکنند افزود: دولت مسئول نيست که روزانه واردات 2400 قلم کالا را کنترل کند، مسئول، شبکه بهداشت، شرکت ها، توليد کنندگان و وارد کنندگان هستند، دولت ارز را به تمام شرکت هاي وارد کننده يا ترکيب کننده اختصاص داده، ترکيبش را هم دارم که پارسال و امسال براي مواد اوليه، تجهيزات و دارو چه ميزان ارز اختصاص يافته است.

رئيس جمهور با تأکيد بر اينکه بايد ببينيم اشکال کار کجاست افزود: بر همين اساس قرار شد رسيدگي شود و مشکل را حل کنند، بالأخره ارز را داده ايم، لازم باشد باز هم مي دهيم، بيشتر هم اختصاص مي دهيم، سلامت مردم بسيار مهم است، اگرچه کار پيچيده و سختي است، همکارانم در بانک مرکزي و وزارتخانه هاي اقتصاد و صنعت شبانه روزي تلاش مي کنند و با پيگيري امور در صددند تا کشور آسيب نبيند.

احمدي نژاد با تأکيد بر اينکه اگر کسي روي ده اولويت کالاهاي وارداتي بحثي دارد بيايد و بحث کند گفت: از اواسط مرداد، اين اولويت بندي اعمال شده و ما هيچگاه نگفته ايم از اولويت سه تا ده، همگي در صف دريافت ارز باشند بلکه اين اولويت بندي را قرار داده ايم تا در روز مبادا و شرايط سخت از اولويت هاي کم اهميت تر حذف کنيم حال آنکه در حال حاضر هر کس برود مي تواند از مرکز مبادلات ارزي ارز بگيرد.

وي افزود: مرکز مبادلات ارزي، نظام جديد ارزي است که به زودي وضع خيلي هم بهتر مي شود و همه کساني که ارز دارند، صادرکننده هستند اعم از افراد شخصي و بانک‌ها ارزشان را از اين طريق عرضه کنند تا يک سيستم ارزي داشته باشيم.

وي گفت: بايد به اين سمت برويم تا قدم به قدم به جايي برسيم که هر ارزي جا به جا مي شود ثبت شود.

رئيس جمهور با تأکيد بر اينکه در همه دنيا نيز همين روش اعمال مي شود گفت: اين دخالت در زندگي مردم نيست، اصلاً ارز چيزي نيست که هر کسي با آن زندگي مردم را به هم بزند.

وي افزود: بايد معلوم شود چه ميزان ارز از کجا خارج شده، از کدام حساب رفته، به کجا وارد شده و براي واردات چه اقلامي اختصاص يافته، همکاري هم خوب است، بانک‌ها و صادر کنندگان هم به خوبي همکاري مي کنند.

احمدي نژاد در بخش ديگري از سخنانش با تأکيد بر اينکه هدفمندي واقعاً به کام مردم شيرين بود، افزود: البته آن را با اطلاعات غلط مخلوط کردند در حالي که تغيير نرخ ارز تقريباً ارتباطي به موضوع هدفمندي نداشت.

وي گفت: راهش هم همين است، ما بايد مابه التفاوت نرخ ارز را به همين مردم برگردانيم، از نظر من ارز 1226 تومان است، مردم نشان دادند که خوب مي توانند آن را حفظ کنند، اصلاً بيت المال به اين شکل را بايد بين مردم تقسيم کنيم.

رئيس جمهور افزود: دولت به جاي مردم نشسته و مي گويد براي آموزش، بهداشت و فرهنگ شما من تصميم مي گيرم.

وي افزود: آن وقت مردم براي ثبت نام بچه هايشان در مدرسه با مشکل مواجه مي شوند، در حالي که مدرسه بايد دنبال بچه هاي مردم برود و از مردم خواهش کند تا فرزندانشان را در آن مدرسه ثبت نام کنند.

افزايش دو و نيم برابري ارزش سهام عدالت         

رئيس جمهور در ادامه گفت‌وگوي زنده تلويزيوني خود با شبکه يک سيما به سه طرح مهم سهام عدالت، مهر ماندگار و مسکن مهر اشاره کرد و گفت: براساس قانون بايد به شش دهک جامعه يعني 45 ميليون نفر سهام عدالت مي داديم که هم اکنون اين تعداد از مرز 40 ميليون نفر عبور کرده است.

وي افزود: به کساني که سهام عدالت دارند توصيه مي کنم اين سهام را پيش خود نگه دارند،‌ قرار بود هر سال بخش سود سهام عدالت را به مردم بدهيم که در سال نخست نيز مقداري از اين سود را داديم اما مجلس شوراي اسلامي مصحلت ديد ابتدا قسطها را کامل برداريم و پس از آنکه قسط به پايان رسيد سود سهام را به مردم بدهيم که ما هم اکنون داريم قسطها را مي دهيم.

رئيس جمهور گفت: هم اکنون ارزش سهام عدالت افزايش پيدا کرده و حدود دو و نيم برابر است و اين سهام براي مال مردم است.

وي افزود: ساز وکارهاي سهام عدالت پيش بيني شده و در آينده نزديک مردم مي توانند آن را وارد بازار، خريد و فروش و سرمايه گذاري کنند اما مقداري گير حقوقي دارد که داريم آن را برطرف مي کنيم.

رئيس جمهور گفت: البته دو دهک 50 درصد تخفيف دارند که اگر 50 درصد از اقساط آنها پرداخت شود سود آنها پرداخت خواهد شد، اما 4 دهک باقيمانده تخفيف ندارند و قسطهاي آنها را ده ساله پرداخت مي کنيم البته با توجه به اينکه امسال بازدهي بورس و سود آن افزايش يافته است اميدواريم در کمتر از ده سال پرداخت اقساط طول بکشد يعني شش تا هفت سال مستهلک شود و سود اين پول‌ها به جيب مردم برود.

احمدي نژاد افزود: سود اين سهام افزايش يافته که مال مردم است يعني ما براي هر نفر حدود يک ميليون تومان داديم که اکنون حدود دو و نيم ميليون تومان شده است.

وي گفت: در هدفمندي يارانه‌ها اميدواريم همه کمک و تفاهم کنند که در اين شش تا هفت ماهي که به پايان دولت مانده هر بلايي که مي خواهد سر ما بيايد اما بگذاريد ما اين کار را تمام کنيم و دولت بعدي راحت تر باشد و به کارهاي ديگر برسد.

رئيس جمهور افزود: روند مسکن مهر خوب است البته تغييرات قيمت‌ها در مسکن مهر نيز اثرگذاشته است اما به سرعت تحويل مي شود.

وي گفت: روند کار مسکن مهر تا پايان سال 92 بوده است و ما طبق برنامه پيش مي رويم و هيچ مشکلي نداريم.

رئيس جمهور درباره طرح مهر ماندگار افزود: در اين طرح بيش از 900 طرح بزرگ وجود دارد که توزيع عادلانه اي در کشور دارد و آن شامل نيروگاه، بندر، سد، شبکه آبياري، راه آهن، بزرگراه‌ها و آزادراهها است که دولت همه امکانات خود را بسيج کرده است که اين طرح‌ها تکميل شود البته مشکل کوچکي به وجود آمد که برطرف شد و طبق برنامه پيش مي رود.

احمدي نژاد در پاسخ به پرسشي در اين باره که دولت مي خواهد منابع کاهش تخصيص بودجه دستگاهها را به افزايش ارقام يارانه نقدي يا به طرح هاي مهر ماندگار بپردازد گفت: مگر مي شود دولت پولي را که مربوط به جايي است در جايي ديگر هزينه کند؟‌دولت نمي تواند اين کار را انجام دهد و ذي‌حساب هم آن را امضا نمي کند تا ما آن را بپردازيم.

رئيس جمهور گفت: ابعاد تحريم مشخص است مسئولان کشور مي دانند اکنون قابل بازگو کردن نيست و بعدا اينها گفته خواهد شدو اين را مي دانند.

وي افزود: مگر دولت مي تواند بودجه جاري را به بودجه عمراني اختصاص دهد؟ ‌دولت فقط مي تواند ده درصد جابجا کند.

رئيس جمهور گفت: در طرح ماندگار نيز مي خواهيم پول بدهيم تا اين طرح‌ها زودتر به پايان برسد و تحول اقتصادي در کشور ايجاد شود و اين يک جهش در زير ساخت‌ها و پيشرفت کشور ايجاد مي کند زيرا در آن طرح هاي فولاد، سيمان، آلومينيوم و برق وجوددارد و اگر پولي وجود داشت به اين طرح‌ها مي داديم تا زودتر به پيش بروند.

احمدي نژاد افزود: براي درآمد دولت محدوديت ايجاد شده است و نتوانستيم اضافه کار کارمندان دولت را پرداخت کنيم، کارمنداني که جز اين درآمدي ندارند و روي آن حساب کرده‌اند.

وي افزود: وقتي مباحث مربوط به واردات کالا پيش آمد دولت در بازار ورود کرد و کل کالاهاي وارداتي را 10 طبقه و 10 اولويت کرده است که اولويت اول مواد غذايي و اولويت دوم دارو و تجهيزات پزشکي است، بقيه اگر وارد هم نشود مشکلي در کشور پيش نمي آيد و مشکل ديگر اين است که شرايط عادي را با اکنون مقايسه مي کنند.

احمدي نژاد گفت: تا اول مرداد ما کنترلي نداشتيم و 10 طبقه کرده بوديم و همه طبقات مي توانستند ارز مرجع بگيرند.

رئيس جمهور افزود: اينکه مي گويند 15 هزار خودروي فلان وارد شده است در حالي که پارسال محدوديتي براي خودرو نبوده است که مجلس 90 درصد عوارض گذاشته بود که ما نيز همان را اعلام کرديم و ما مدل ماشين را تعيين نمي کرديم.

احمدي نژاد گفت: سال قبل دارو با دو ارز وارد مي شد يکي با ارز خود واردکنندگان و يکي با ارز بانک مرکزي. امسال ارزي که بانک مرکزي داده است بيش از ارزي است که پارسال داده است و مجموع ارزي که داده 9 ماهه آن همان 9 ماهه سال قبل است.

دولت هيچ ارزي را گران نفروخته است تا درآمد بيشتري کسب کرده باشد           

رئيس جمهور درباره اينکه مابه التفاوت درآمد نفتي ناشي از افزايش قيمت ارز کجا صرف مي شود گفت: دولت هيچ ارزي را گران نفروخته است تا درآمد بيشتري کسب کرده باشد.

احمدي نژاد در پاسخ به اينکه گفته مي شود درآمدهاي ناشي از افزايش قيمت ارز در پروژه هاي مهر ماندگار يا افزايش مبلغ يارانه نقدي هزينه خواهد شد گفت: دولت هاي قبلي صددر صد درآمدهاي نفتي را هزينه کردند اما اين دولت تنها دولتي بوده است که سه سال 30 درصد درآمد نفتي را کنار گذاشته و با اين حال کشور را اداره کرده است.

رئيس جمهور با بيان اينکه صندوق توسعه ملي 45 ميليارد دلار سرمايه دارد که از آن کشور است گفت: اين پول براي توليد بايد برود و همين الان هم اگر اين پول جاري شود وضع ارز به همين منوال نخواهد ماند و پايين تر از اين خواهد آمد.

وي افزود: ولي کار سخت شده، دولت داوطلبانه درآمدش را به صندوق توسعه ملي واريز کرده و نبايد دستش را ببنديم، فقط يک بخش را اجازه دادند که ريالي کنيم که آن هم دستخوش تغيير شد، در حالي که بايد کمک کنند کار کشور را جلو ببريم.

رئيس جمهور با بيان اينکه خيلي از مسائل را مردم بايد درست کنند، گفت: دشمن يک سنگي انداخته که همه بايد جلويش بايستيم تا پيروز شويم و ما مي توانيم و پيروز خواهيم شد.

احمدي نژاد افزود: همه بايد دست به دست همه دهيم، بيشتر کار کنيم، کمتر مصرف کنيم و فشار به بازار نياوريم تا در نهايت همه ملت با هم پيروز شوند.

رئيس جمهور گفت: خيلي از مسائل را ملت بايد حل کند دشمن تحريم کرده است، ما هم داريم تلاش مي کنيم، اما آنکه بايد کار را يکسره کند، ملت است.

وي تصريح کرد: برخي مشکلات داخلي وجود دارد، اما تنها اين ملت است که مي تواند در انتخابات کار را يکسره کند، هم صحنه بين المللي را دگرگون مي کند و هم صحنه داخلي را.

رئيس جمهور با اشاره به در پيش بودن انتخابات رياست جمهوري گفت: من فکر مي‌کنم انتخابات پرشوري خواهد بود و انتخاب رئيس جمهور با راي بالا، همه معادلات را برهم مي زند، راي ملت تعيين کننده است و هيچ کس نبايد در ذهنش خطور کند که در انتخابات و در راي ملت اثر بگذارد و يا دخالت کند.

‌با اتحاد يکديگر دشمنان را مأيوس کنيم           

رئيس جمهور گفت: اميدوارم با همت يکديگر و با دست به دست هم دادن کاري کنيم که دشمنان در مقابل ملت ما مانند گذشته شرمنده شوند.

 احمدي نژاد در گفت‌وگوي تلويزيوني مستقيم با مردم در پاسخ با اين سؤال که برنامه دولت براي برگزاري انتخابات چيست افزود: اول برنامه ما اين است که کار نيمه‌کاره براي دولت بعدي نگذاريم و کارها را شسته و رفته تحويل دولت بعدي دهيم.

رئيس جمهور گفت: روزي که من رئيس جمهور شدم اختياراتي داشتم که همان اختيارات بايد به رئيس جمهور بعد هم انتقال يابد.

رئيس جمهور تاکيد کرد: دولت همه تلاشش اين است که بستر را به گونه اي فراهم کند که همه مردم بتواننددر انتخابات شرکت کنند.

احمدي نژاد با ابراز اميدواري براي آنکه با انتخابات پرشور منتخب ملت و مورد حمايت همه انتخاب شود برگزاري اين انتخابات پرشور را از وظايف دولت دانست و افزود: هيچ فردي نبايد به دنبال تاثيرگذاري و اينکه به جاي مردم تصميم بگيرد باشد.

وي گفت: حتي رهبر انقلاب مي گويد من يک راي بيشتر ندارم.

رئيس جمهور افزود: بايد خواست و اراده ملت اجرا شود تا کشور جلو رود.

وي با اشاره به اينکه همه مي خواهند کشور پيشرفت کند گفت: اگر يک حضور حداکثري قاطع و قدرتمند ملت ايران در چشم جهانيان بيايد حتما در معادلات جهاني و براي اصلاح بسياري از موانع کشور تاثيرگذار است.

رئيس جمهور افزود: اين مسائل ارز، سوء استفاده‌ها و بداخلاقي‌ها موقتي است ماننديک خودرويي که در يک مسير طولاني در يک چاله کوچک مي افتد.

احمدي نژاد گفت: يک ملت بزرگ با اين موانع کوچک متوقف نمي شود و از همه موانع با سرافرازي عبور مي کند.

وي در پايان از همه کساني که در اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها دولت را ياري کردند از خداوند متعال، امام عصر، ملت ا يران، همه اقشار و نهادها به ويژه بازار، دستگاههاي دولتي، مجلس، قوه قضاييه و نيروي انتظامي و به ويژه رهبر معظم انقلاب تشکر و قدرداني کرد.

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html